Πολιτική

Οργή Κουρουμπλή για τις αφίσες που τον χαρακτηρίζουν “προδότη”

Καταγγελία, από το βήμα της Βουλής, έκανε χθες (23.01.2019) τα μεσάνυχτα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής. Όπως είπε, κι εκείνος έγινε «αφίσα» στην ιδιαίτερη πατρίδα του από εκείνους που τρομοκρατούν βουλευτές που θα ψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής προχώρησε στην καταγγελία αυτή, λίγη ώρα αφού έγινε γνωστή η επίθεση με μολότοφ στο σπίτι της Θεοδώρας Τζάκρη στην Πέλλα και ενώ το κλίμα στην Ολομέλεια ήταν φορτισμένο.

[read4more]

Χαρακτηριστικά, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέφερε «απόψε στην ιδιαίτερη πατρίδα μου αναρτήθηκαν φωτογραφίες και με το δικό μου πρόσωπο ως προδότη για αυτήν τη Συμφωνία. Αφού καταδικάσω αυτά που αναφέρθηκαν εις βάρος άλλων συναδέλφων, θέλω να καλέσω αυτά τα ανδρείκελα, αυτούς τους αρουραίους, να βγουν στο δημόσιο χώρο και να μιλήσουμε και για την οικογενειακή καταγωγή του καθενός, τι έχει προσφέρει και πόσο αίμα έχει χύσει και η δική μου οικογένεια ακόμα, αφού η μακαρίτισσα η μητέρα μου ήρθε επτά χρόνων, από μια από τις πιο ευκατάστατες οικογένειες του Πόντου, με σφαγμένο τον πατέρα και τον αδερφό της, για να μην αναφέρω το αλβανικό μέτωπο. Αυτοί που πυροβολούσαν τα χέρια τους για να φύγουν από τον αλβανικό μέτωπο, είναι αυτοί. Ας βγουν, λοιπόν, να τα πουν αυτά δημόσια».

Ο Π. Κουρουμπλής τόνισε πως «εγώ τολμώ να αναγνωρίσω με συνείδηση σε όλους τους Έλληνες έναν άδολο πατριωτισμό, ακόμα αν θέλετε και στους ακραίους. Όμως, όσοι γνωρίζουν ιστορία σε αυτόν τον τόπο -γιατί δυστυχώς οι περισσότεροι, θα τολμήσω να πω, είναι ανιστόρητοι- ξέρουν ότι ο άδολος πατριωτισμός χρησιμοποιήθηκε από μυστικές εχθρικές δυνάμεις εις βάρος του τόπου. Εγώ λέω, λοιπόν, ότι αυτοί που έσφαζαν τους μακαριακούς, οι γριβικοί, πατριώτες ήταν, γιατί πίστευαν σε μία ιδέα, στην ένωση, πατριώτες και οι μακαριακοί. Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Να μπουν οι Τούρκοι στην Κύπρο. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα του πατριωτισμού κάποιων. Ας μην αναφερθώ σε άλλα γεγονότα…».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ: «Μία ωραία ατμόσφαιρα» στον δρόμο προς το συνέδριο – Όλοι εναντίον όλων και κόντρες από τα «αποδυτήρια»
Πάνω από τις καλές προθέσεις ή και τον όποιο σχεδιασμό της ηγεσίας όμως, φαίνεται ότι παραμένει στο μυαλό των κορυφαίων στελεχών η …βελόνα, που δε λέει να ξεκολλήσει
ΠΑΣΟΚ
Στο Νταβός ο Μητσοτάκης για το Οικονομικό Φόρουμ: Ανησυχία της Αθήνας για τις «επεκτατικές» διαθέσεις Τραμπ
Στην ατζέντα είναι η Γροιλανδία και η πίεση που ασκεί ο Ντόναλντ Τραμπ στα Ευρωπαϊκά κράτη να μην «αντισταθούν πολύ» στο σχέδιο του να μετατραπεί σε έδαφος των ΗΠΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης 6