Πολιτική

Οργή ΥΠΕΞ για τα τερτίπια της Αλβανίας στη Χειμάρρα

Καταστρατήγηση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας της Χειμάρρας από τις αλβανικές αρχές προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Αφορμή και πάλι το σχέδιο οικιστικής ανάπλασης.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς κατηγόρησε τα Τίρανα πως βάζουν πάνω από την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας τους, την καταπάτηση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας.

«Οι αλβανικές αρχές φαίνεται ότι θεωρούν την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας ως σημαντικότερη από την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας» τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την απόφαση των τοπικών αρχών της Χειμάρρας ως προς το σχέδιο οικιστικής ανάπλασης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέες βολές Γεωργιάδη κατά Κωνσταντοπούλου: «Βγήκα εκτός ορίων, είναι ό,τι χειρότερο έχω συναντήσει»
Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι απάντησε για να «υπερασπιστεί τον εαυτό του» απέναντι σε χαρακτηρισμούς και αιχμές για την εμφάνιση της της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας στο ΑΤ Εξαρχείων
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Άδωνις Γεωργιάδης