Πολιτική

Όταν δάκρυσε ο Αλέξης Τσίπρας

Η συνάντηση με ομογενείς είναι πάντα ξεχωριστή για κάθε Έλληνα πρωθυπουργό. Το ίδιο συνέβη και στο πρόσφατο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Ουκρανία.

Όταν λοιπόν ο πρωθυπουργός συνάντησε Έλληνες που ζουν στην Ουκρανία, στάθηκε ιδιαίτερα σε μια γυναίκα που ζει στα σύνορα με τη Ρωσία. Του περιέγραψε τα όσα έζησε και ζει ο ελληνισμός εκεί.

Εμφανώς δακρυσμένος, ο πρωθυπουργός σηκώθηκε από τη θέση του, πλησίασε τη γυναίκα, την αγκάλιασε, της είπε «κουράγιο» και της ευχήθηκε καλή δύναμη.

Οι ομογενείς ζήτησαν λίγα πράγματα από την ελληνική κυβέρνηση. Ένα μεταχειρισμένο ασθενοφόρο για μια νοσοκομειακή μονάδα που έχουν δημιουργήσει, φάρμακα (κυρίως αντιβιοτικά) και να επισπευθεί η έκδοση της κάρτας ομογενούς. Ο Αλέξης Τσίπρας τους υποσχέθηκε ότι θα ικανοποιήσει όλα τα αιτήματά τους.

Χαρακτηριστικό του πόσο “άγγιξαν” οι ομογενείς της Ουκρανίας τον πρωθυπουργό, το γεγονός πως στη διάρκεια της πτήσης με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, η οποία είναι διάρκειας 2.15 ωρών, ο Έλληνας πρωθυπουργός μιλούσε μόνο για τους ομογενείς και για τις δυσκολίες που πέρασαν ώστε να επιβιώσουν.

Πηγή: ΒΗΜΑτοδότης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης: «Για τη χώρα μας, το 2026, είναι η χρονιά που τελειώνουν οι αυταπάτες»
«Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη ένα ριζικά διαφορετικό υπόδειγμα διακυβέρνησης, που στηρίζεται στο ήθος, την αξιοκρατία και τον έμπρακτο σεβασμό, για να ξαναχτίσουμε γέφυρες εμπιστοσύνης» λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης
Ανδρουλάκης, Φάμελλος και Κουτσούμπας άκουσαν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα – Τα μηνύματά τους για το 2026
Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ άκουσε τα κάλαντα ο Ανδρουλάκης, στον Περισσό απόλαυσε τα κάλαντα από την χορωδία της ΚΝΕ ο Κουτσούμπας και στην Θεσσαλονίκη στα γραφεία τους ΣΥΡΙΖΑ στη Θέρμη βρέθηκε ο Φάμελλος
Kάλαντα της Πρωτοχρονιάς στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, από την αδελφότητα Κεφαλληνίων και Ιθακησίων Πειραιά