Πολιτική

Ουάσιγκτον για συμφωνία: «Ενθαρρύνουμε την Ελλάδα να εργαστεί σε συνεργασία με τους εταίρους της»

Την υποστήριξή της στη συμφωνία παράτασης της δανειακής σύμβασης με τους εταίρους της εξέφρασε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι, επισημαίνοντας ότι η Ουάσινγκτον συνεχίζει να υποστηρίζει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης.

H αμερικανική κυβέρνηση εξέφρασε για μία ακόμη φορά την ελπίδα σήμερα ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη, παροτρύνοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να «χαράξουν ένα δρόμο» που θα βοηθήσει την Αθήνα να επιστρέψει στην οικονομική ανάπτυξη.
«Πιστεύουμε ότι οι απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και το σχέδιο το οποίο έχει στόχο την επιστροφή στην ανάπτυξη θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να πετύχουν εάν η Ελλάδα παραμείνει στην ευρωζώνη» επισήμανε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι.
«Εμείς ενθαρρύνουμε την Ελλάδα να εργαστεί σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους της και με το ΔΝΤ προκειμένου να διευθετήσει τα διαρθρωτικά της προβλήματα» προσέθεσε η ίδια.
«Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, της διεθνούς κοινότητας προκειμένου να ενισχυθούν οι θεσμοί της Ελλάδας με στόχο την μακροπρόθεσμη ευημερία» σημείωσε επιπλέον η Ψάκι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τσιάρας μετά τη συνάντηση με τους αγρότες: «Η κοινωνία δεν μπορεί να συνεχίσει να ταλαιπωρείται»
Όπως ανακοίνωσε o Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δεν θα απαιτείται πλέον ΑΤΑΚ για αγροτεμάχια κάτω των 20 στρεμμάτων, με τις επιδοτήσεις σε αυτές τις περιπτώσεις να χορηγούνται με υπεύθυνη δήλωση
Τρακτέρ
Επίσκεψη Μητσοτάκη σε δικηγορικό γραφείο για την παρουσίαση του νέου ψηφιακού δικαστικού φακέλου
Από την 1η Απριλίου το νέο σύστημα θα εφαρμόζεται υποχρεωτικά σε όλες τις υποθέσεις τακτικής διαδικασίας της πολιτικής δικαιοσύνης, που αντιστοιχούν περίπου στο 60% των υποθέσεων. Στόχος είναι η πλήρης κάλυψη όλων των δικών έως το 2027
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης