Πολιτική

“Οχι στην Ευρωζώνη των δύο ταχυτήτων”

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, μιλάει για πρώτη φορά μετά την κατάθεση του Συμφώνου Σταθερότητας και εν μέσω της αναζήτησης μηχανισμών για την έξοδο της Ελλάδας απο την οικονομική κρίση.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Η κάθε χώρα καλείται ν’ αντιμετωπίσει μόνη της τις κερδοσκοπικές δυναμικές που θα υπάρχουν και θα εξακολουθούν να υπάρχουν στο μέλλον. Μόνη της δεν είναι όμως σε θέση. Χρειάζονται κοινές λύσεις σε πολλά θέματα που ξεπερνούν κατά πολύ το σημερινό πλαίσιο λειτουργίας της ΟΝΕ» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο Κ. Σημίτης τάσσεται υπέρ ευρωπαϊκής λύσης στο πρόβλημα της χώρας μας και της έκδοσης ευρωομολόγου. Επίσης τονίζει ότι «το αναγκαίο βήμα για το μέλλον της Ευρώπης μπορεί να επιδιωχθεί είτε στο πλαίσιο της ΟΝΕ είτε μέσω μιας ενισχυμένης συνεργασίας στην οποία θα συμμετέχουν όσοι το επιθυμούν».

Ο Κ. Σημίτης θεωρεί οτι “η ευρωζώνη των δύο ταχυτήτων δεν αποτελεί λύση, καθώς θα είναι ένα λάθος επιπλέον στην ήδη ελλειμματική ΟΝΕ».
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ρένα Δούρου: Ούτε βήμα πίσω για την Έλενα Ακρίτα – Μήνυμα στη ΝΔ για την αντιπροεδρία της Βουλής
Η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι η Κουμουνδούρου επιμένει στην υποψηφιότητα της Έλενας Ακρίτα, απαντώντας στις πληροφορίες περί καταψήφισής της από τη ΝΔ
Η Ρένα Δούρου και η Έλενα Ακρίτα 18
Κωνσταντοπούλου για Ακρίτα: «Θα την ψηφίσουμε για αντιπρόεδρο της Βουλής, μπορεί να υπηρετήσει επάξια και σαφώς καλύτερα από άλλους»
«Είναι εξάλλου τραγικό την ημέρα που διαπράττεται άλλη μια γυναικοκτονία, η ΝΔ να επιδιώκει να αφήσει το Προεδρείο της Βουλής χωρίς καμμία γυναίκα…» γράφει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Ζωή Κωνσταντοπούλου 40