Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Παφίλης σε Τσακαλώτο: Θα επικαλεστείτε και τον Στάλιν στο επόμενο μνημόνιο;

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Για επιχείρηση κοροϊδίας του λαού, κατηγόρησε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.
 

Ο Θανάσης Παφίλης, σημείωσε χαρακτηριστικά: “Μια και μιλάτε για πλεόνασμα και έχετε ζαλίσει τον κόσμο τέσσερις μέρες ένα είναι βέβαιο υπάρχει πλεόνασμα υποκρισίας ένθεν κακείθεν. “Άλλαξε ο Μανωλιός (το ΠΑΣΟΚ) και έβαλε (ο ΣΥΡΙΖΑ) τα ρούχα του αλλιώς…

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λένε χωρίς ντροπή ότι εξυπηρετούν τα λαϊκά συμφέροντα, είναι αλήθεια αυτό; Από πού ορίζεται αυτό από το Άγιο Πνεύμα; Ο κ. Μαντάς είπε μιλώντας συναισθηματικά σε κάποια στιγμή ότι πατάμε σε μια βάρκα. Για να δούμε ποια είναι η βάρκα; Μετατρέπετε την σύνταξη σε επίδομα. Μιλάτε για λαϊκά συμφέροντα όταν καρατομείτε το αφορολόγητο; Μη μας πείτε ότι είστε και το κόμμα της εργατικής τάξης;

Αναρωτιέστε πως θα ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι; Τέτοια αναισθησία, όταν τσακίζεται τους μικροεπαγγελματίες; Ποιος θέλει την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, οι εργαζόμενοι; Ποιος ζητάει του πλειστηριασμούς τα λαϊκά στρώματα; Ποιος ζητάει την απελευθέρωση των απολύσεων που ήταν κόκκινη γραμμή, το λοκ άουτ, όταν θέλει να εμποδίσει το συνδικαλισμό. Αυτό τα λαϊκά στρώματα το θέλουν; Ζητούν το θάνατό τους; Υλοποιείτε τα αντίθετα συμφέροντα από αυτά που επικαλείστε. Έχετε ακούσει κανένα συνδικάτο να σας λέει μπράβο;

Πιστέυετε ότι έχουμε αυτοκτονικές τάσεις; Λέτε βγαίνουμε από την επιτροπεία. Καλά σοβαρολογείτε; Αφού προσκυνάτε την ΕΕ. Δεν ξέρετε την πολιτική της ΕΕ; Αρα λοιπόν ποιον κοροϊδεύετε; Θα φέρετε λέει την ανάπτυξη. Ο κ. Χαρίστης είπε και πρέπει να γραφτεί με χρυσά γράμματα “η ανάπτυξη είναι υπέρ του κεφαλαίου…”

Πέστε κ. Βορίδη και εσείς στον κ. Μητσοτάκη να μας πει θα καταργήσει τα 99 χρόνια του Υπερταμείου; Για το χρέος: Αυτά που λέτε εσείς του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα πήραν τα λαμόγια δεν αντέχουν ούτε για παιδί του δημοτικού σχολείου. Τα χρήματα πήγαν στις στρατιωτικές δαπάνες και σε αυτά. Αλλά για πέστε μας θα διαγραφεί το χρέος; Όχι, θα πάει πιο πίσω. Θα το πληρώνουν τα εγγόνια μας!

Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί την ίδια πολιτική σας (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) και σας έστειλε στην ανεργία. Και να σας ρωτήσω εσάς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στα χρόνια της κρίσης γιατί δεν τα πήρατε τα χρήματα εσείς από αυτούς που τα είχαν;
Για τα αντίμετρα θα σας πω και εγώ, δώστε μου ένα χιλιάρικο και εγώ μετά θα σας δώσω ένα κατοστάρικο.

Καλούμε τον κόσμο που συντρίβεται να σηκώσει κεφάλι και να βάλει πλώρη μπροστά. Όσοι γιατροί και εάν εμφανιστήκατε για τον γιατρέψετε δεν το καταφέρατε. Πολλοί σοσιαλιστές έχουν μαζευτεί από τον Σουλτς.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, παρενέβη για να απαντήσει στον Θανάση Παφίλη “Θέλω μια ερώτηση να κάνω στον κ. Παφίλη γιατί θα με βοηθήσει και στην ομιλία μου αλλά και όταν θα πάρω σύνταξη. Μπορείτε να μου πείτε για το εάν έχει πει κάτι υπέρ μου το ελληνικό μεγάλο κεφάλαιο; Κάποιος! Το μεγάλο ελληνικό κεφάλαιο των ΜΜΕ, ο ΣΕΒ; Τα δύο τελευταία χρόνια έχει παλέψει το ελληνικό κεφάλαιο λυσσαλέα την κυβέρνηση. Δείτε τις ανακοινώσεις του ΣΕΒ και τα οικονομικά δελτία της ALPHA BANK. Ολοι καταφέρονται λυσσαλέα εναντίον μου.

Ο Θανάσης Παφίλης, πήρε εκ νέου τον λόγο, για να πει “Κυριε Υπουργέ, επειδή ξέχασα να σας πως κάτι. Όταν μας φέρατε το πρώτο σας μνημόνιο μου επικαλεσθήκατε τον Μάρξ , τώρα στο δεύτερο σας μνημόνιο μου επικαλεσθήκατε τον Λένιν. Ελπίζω και δεν το εύχομαι, αλλά σας λέω εάν μας φέρετε και τρίτο μνημόνιο να μου επικαλεστείτε και τον Στάλιν. Τώρα για την συμβουλή σας να διαβάσω τις ανακοινώσεις του ΣΕΒ πράγματι θα το κάνω.”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε