Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Βγήκαν τα “τσεκούρια του πολέμου” για την Έλενα Παναρίτη! Μετά τον Βούτση και ο Παπαδημούλης διαφωνεί και ζητά από τον Τσίπρα να το… ξανασκεφτεί!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

– Διαστάσεις παίρνει η τοποθέτηση της Έλενας Παναρίτη ως νέα εκπρόσωπο της χώρας στο ΔΝΤ
– Την αρχή έκανε χθες η Σοφία Σακοράφα και την σκυτάλη πήραν σήμερα οι Νίκος Βούτσης και Δημήτρης Παπαδημούλης
– Βούτσης: “Καλό είναι να μην είναι όλοι στην προμετωπίδα των αγώνων μας”
– Παπαδημούλης: “Δεν συμφωνώ – Ζητώ από την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να την επανεξετάσουν”
– Το… “αμαρτωλό” μνημονιακό παρελθόν και οι σχέσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου

Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών βρίσκονται στο πιο κρίσιμο σημείο τους, με στόχο την επίτευξη της… πολυαναμενόμενης συμφωνίας, ένας νέος κύκλος εσωκομματικής… μουρμούρας έχει ξεσπάσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Για την ακρίβεια, όχι κύκλος μουρμούρας, αλλά κύκλος δυνατών φωνών και μάλιστα από πρωτοκλασσάτα στελέχη, με αφορμή φυσικά την τιοποθέτηση της Έλενας Παναρίτη ως νέα εκπρόσωπο της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η επιλογή αυτή εχει τη σφραγίδα του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, του οποίου άλλωστε η Έλενα Παναρίτη είναι στενή συνεργάτιδα, ενώ σύμφωνος ήταν και ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, κράτησε ουδέτερη στάση, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου αποδέχθηκε την εισήγηση του υπουργείου Οικονομικών.

Σκεπτικισμός και… αντιδράσεις

Αυτό που σίγουρα ισχύει είναι πως στις τάξεις της κυβέρνησης επικρατεί ένας σκεπτικισμός όσον αφορά στο πρόσωπο της Έλενας Παναρίτη.

Κι αυτό διότι η ίδια κατά το παρελθόν είχε σχέσεις με τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, καθώς και λόγω της ψήφισης -από την πλευρά της- των μνημονίων.

Ωστόσο αυτός ο σκεπτικισμός πήγε… ένα βήμα παραπέρα από συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα από ιδιαίτερα “βαριά” ονόματα.

Την αρχή έκανε χθες, η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα, η οποία με απανωτά “τιτιβίσματα” εξέφρασε ξεκάθαρα την αντίθεσή της στην επιλογή αυτή.

Σήμερα, ωστόσο, σειρά πήραν ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, αλλά και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή δήλωσε χαρακτηριστικά: “Καλό είναι όλοι να αξιοποιούνται και καλό είναι να αλλάζουν θέση, αλλά δεν είναι ανάγκη να είναι όλοι στην προμετωπίδα των αγώνων που δίνουμε κάθε στιγμή. Μπορούν να είναι και δίπλα και να επικουρούν. Τότε θα τους σεβόμουν περισσότερο”.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης όμως ήταν ο πλέον κατηγορηματικά αντίθετος στην επιλογή Παναρίτη, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ, ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα να επανεξετάσει το συγκεκριμένο ζήτημα!

Αναφέφρει συγκεκριμένα στο tweet του ο Δημ. Παπαδημούλης: “Δεν συμφωνώ με την επιλογή της κ Παναρίτη για την εκπροσώπηση μας στο ΔΝΤ. Ζητώ από την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να την επανεξετάσουν”.

Δείτε το tweet:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε