Πολιτική

Παπαδημούλης για τα… συγχαρητήρια στους Podemos: Mea culpa αλλά την πάτησε και η ΝΔ (το 2000)

Πως μπορεί το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ισπανία να γίνει πεδίο αντιπαράθεσης στην... Ελλάδα; Ένα tweet και μια ανακοίνωση, είναι αρκετά!

Όλα ξεκίνησαν από το βράδυ της Κυριακής (26.06.2016) λίγο αφού έκλεισαν οι κάλπες στην Ισπανία και τα exit poll έδειξαν πως οι Unidos Podemos (σύμπραξη των Podemos με την Ενωμένη Αριστέρα) θα ήταν δεύτερο κόμμα.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης έσπευσε, μέσω twitter, να συγχαρεί το κόμμα του Πάμπλο Ιγκλέσιας γράφοντας: «Συγχαρητήρια στους Unidos Podemos για τη μεγάλη επιτυχία! Στόχος τώρα, μια προοδευτική κυβερνητική πλειοψηφία!». Και μαζί έβαλε και το hashtag AdiosRajoy.

Αλλά τα πρώτα αποτελέσματα απέδειξαν ότι τα exit poll και οι δημοσκοπήσεις έπεσαν (και στην Ισπανία όπως και στη Βρετανία όπως και παλιότερα στην Ελλάδα) έξω. Και οι Podemos δεν ήταν δεύτερο αλλά τρίτο κόμμα.

Στην ανακοίνωση με την οποία συγχαίρει τον Μαριάνο Ραχόι για τη νίκη του στις εκλογές, η Νέα Δημοκρατία δεν παραλείπει και την… ειρωνεία προς τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: «αναρωτιόμαστε που βρίσκεται αλήθεια σήμερα ο κ. Παπαδημούλης ο οποίος έσπευσε να πανηγυρίσει για την δήθεν επιτυχία των Podemos. Λίγη περισσότερη σοβαρότητα δεν θα έβλαπτε».

Μέσω twitter, ξανά, ο Δημήτρης Παπαδημούλης «απάντησε» και παραδέχτηκε πως βιάστηκε. Αλλού κι εκείνος παρέλειψε τα… πυρά προς τη Νέα Δημοκρατία. Και έγραψε: «Έσπευσα να συγχαρώ τους UNIDOS PODEMOS, μετά τα exit poll, που ήταν πάλι φιάσκο. Έκανα λάθος. Όπως η ΝΔ στις εκλογές του 2000. Πάθημα- μάθημα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για την έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου: Διασπορά fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η Task Force για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων είναι ολοκληρωμένος θεσμός με μηχανισμό πολιτικής διαβούλευσης, συμμετοχή επαγγελματικών ενώσεων, αστυνομίας, δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων»
Ο Παύλος Μαρινάκης
«Γαλάζιες» πιέσεις προς την κυβέρνηση να επανεξετάσει τον σχεδιασμό για την οριοθέτηση των οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων
Ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας είναι ο 6ος από το κόμμα που πιέζει την κυβέρνηση για διορθωτικές παρεμβάσεις στο νέο πλαίσιο
O βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας
Επιστροφές προσφύγων στην Ελλάδα: «Είμαστε σε συνεχή διάλογο με την ελληνική κυβέρνηση» λέει εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών
Ως προς τη διάρκεια μιας τέτοιας διαδικασίας το γερμανικό υπουργείο απαντά ότι ακόμη δεν είναι σε θέση να την προσδιορίσει χρονικά
Πρόσφυγες