Πολιτική

Παπαθανάσης: «Θα συνεχιστεί η ενίσχυση στην επιχειρηματικότητα»

«Δεν ανοίγουμε πλήρως την αγορά. Ο κάθε βηματισμός γίνεται με μεγάλη προσοχή. Ο ιός είναι εδώ, πολλοί συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

«Από σήμερα άνοιξαν mall και εκπτωτικά χωριά και από τις 3 Μαΐου ανοίγει η εστίαση, με self test και μόνο με καθήμενους σε εξωτερικούς χώρους και με περιορισμούς» συμπλήρωσε.

Όπως είπε ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στον ΑΝΤ1 «ο χώρος της εστίασης έχει υποστεί μεγάλη ζημία. Υπάρχει και η στήριξη για τις πάγιες δαπάνες και η χρηματοδότηση για την επανεκκίνηση, μέσα στον Μάιο θα υπάρξουν οι χρηματοδοτήσεις. Ανοίγοντας η πλατφόρμα για το 7% (του τζίρου) της επιδότησης στην εστίαση, θα γνωρίζει ο κάθε επαγγελματίας πόσα χρήματα θα πάρει και θα μπορεί να ρυθμίσει την κατάσταση του».

«Ξέρουμε ότι πολλά καταστήματα δεν θα ανοίξουν, διότι δεν έχουν όλα τα καταστήματα εστίασης εξωτερικούς χώρους. Είναι σημαντικό ότι υπάρχει στήριξη και σε επιχειρήσεις και σε εργαζόμενους. Δεν είχαμε απολύσεις το 2020 και αυτό είναι σημαντικό. Θα μου πείτε ότι υπήρχαν τα μέτρα στήριξης με τις αναστολές συμβάσεων. Θα σας απαντήσω ότι συνεχίζουν να υπάρχουν, όπως και πολλά άλλα προγράμματα στήριξης, όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή και η μείωση ενοικίων».

«Θα στηρίξουμε την εστίαση, αλλά χρήματα δεν υπάρχουν στα λεφτόδεντρα», είπε ο κ. Παπαθανάσης, αναφερόμενος στην σημασία για την παροχή ρευστότητας απο τις διεθνείς αγορές μέσω δανεισμού΄και της αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο S&P.

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις το Πάσχα, ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι «οι επιστήμονες έχουν δώσει τις γνωμοδοτήσεις τους και η Πολιτεία έχει πάρει τις αποφάσεις. Πολλές περιοχές είναι ακόμη επιβαρυμένες. Κυρίως οι νεαρότερες ηλικίες είναι ασυμπτωματικοί ασθενείς κορονοϊού, δεν θέλουμε να έχουμε νέα διασπορά».

Για τις σωρευμένες οφειλές των επιχειρήσεων από φορολογικές – ασφαλιστικές εισφορές και υποχρεώσεις προς τράπεζες και ιδιώτες, που σύμφωνα με εκτιμήσεις ανέρχονται σε πάνω από 20 δισ. ευρώ, ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι δεκάδες δισ. ευρώ έχουν δοθεί σε μέτρα στήριξης τόσο το 2020 όσο και φέτος, λέγοντας ότι η ενίσχυση θα συνεχιστεί και δεν απέκλεισε να υπάρχουν και άλλες αποφάσεις, π.χ. για την διευθέτηση οφειλών παράλληλα με τις τρέχουσες υποχρεώσεις σε πολλές δόσεις, πέραν των 120.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο νέος «πονοκέφαλος» για τον Νίκο Ανδρουλάκη μετά την παραίτηση Παπαβασιλείου και η γκρίνια για τις δημοσκοπήσεις
Παρά το κάλεσμα του Νίκου Ανδρουλάκη για πανστρατιά πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται να παρακολουθούν τις εξελίξεις χωρίς ωστόσο να είναι σίγουρα για τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει το κόμμα τους
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης
Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, η αλλαγή στρατηγικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και οι αγρότες που «ζεσταίνουν» τα τρακτέρ
Η κυβερνητική πλειοψηφία το επόμενο διάστημα θα διευρύνει τον κατάλογο των μαρτύρων, εγκρίνοντας την κλήτευση για κατάθεση αρκετών προσώπων τα οποία ζητούσε η αντιπολίτευση και αρχικώς είχαν αποκλειστεί
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 7
Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνει τους 30 πρώτους συνεργάτες του, rebranding με περιοδείες σε όλη την Ελλάδα
Πολλά θα ξεκαθαρίσουν με την έκδοση του βιβλίου του, όπου εκεί θα φανεί με ποιους από τους πρώην συντρόφους του θέλει να συμπορευθεί δεδομένου ότι στην «Ιθάκη» υπάρχουν διάλογοι και αναφορές για πολλά πρόσωπα
Αλέξης Τσίπρας 53