Πολιτική

Παραδοχή Τσακαλώτου: Οι θεσμοί μας είπαν να μην φέρουμε νόμο για αγρότες και πρόωρες συντάξεις

Kατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος αποκάλυψε γιατί στο δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων δεν ήρθαν τα μέτρα για τη φορολόγηση των αγροτών και την κατάργηση των πρόωρων συντάξεων.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος παραδέχθηκε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως ο λόγος που σε αυτά τα προαπαιτούμενα δεν κατατέθηκε το θέμα της φορολόγησης των αγροτών και της κατάργησης των πρόωρων συντάξεων ήταν πως οι Θεσμοί τους ζήτησαν να μην το κάνει αυτό η ελληνική κυβέρνηση.

Έτσι αν και αρχικά η κυβέρνηση σκόπευε να κατεβάσει και αυτά τα μέτρα, τελικά φαίνεται πως βιάστηκαν και μετά από παρέμβαση των Θεσμών το τράβηξαν πίσω.

Αναφορικά με τους πλειστηριασμούς, δήλωσε πως κανείς δεν πρέπει να φοβάται για την κατοικία του και προανήγγειλε πως μέχρι τέλος του χρόνου θα έχει λυθεί τόσο το θέμα των πλειστηριασμών όσο και των κόκκινων δανείων.

Κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης πως για πολιτικούς λόγους ήθελαν το bank run από τις τράπεζες, ενώ έσπευσε να υπερασπιστεί τον Γιάνη Βαρουφάκη λέγοντας πως πάντα η διαπραγματευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ενιαία.

Όπως τόνισε, «οι καταθέτες μπορούν να νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια», για να συμπληρώσει ότι οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου αποτελούν μια καλή αρχή.

Εξάλλου, σχετικά με το αν οι βουλευτές ψηφίζουν μέτρα που δεν πιστεύουν, ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδο, λέγοντας ότι «όσο ήταν απασχολημένος με τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών οροθετικών σε μια προσπάθεια να κερδίσει ψήφους και στον αγώνα του να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, δεν πρόσεχε τα μέλη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ που έλεγαν ότι «εμείς δεν πιστεύαμε στις μειώσεις των συντάξεων», «δεν πιστεύαμε στις μειώσεις των μισθών»».

Από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος κατηγόρησε τον κ. Τσακαλώτο ότι αναφέρεται στην υπόθεση της δημοσιοποίησης των φωτογραφιών των οροθετικών για λόγους μικροπολιτικής, ίσως, όπως είπε, σε μια προσπάθεια συσπείρωσης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Διευκρίνισε, δε, ότι ουδείς υπουργός είχε δώσει, τότε, εντολή για τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των οροθετικών – και ότι η εντολή υπήρξε από την Εισαγγελία Αθηνών. Κάτι που, όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, «το Σώμα το γνωρίζει πολύ καλά».

Στο κλείσιμο της ομιλίας του ο κ. Τσακαλώτος απευθύνθηκε και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως “δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος να μην υπερψηφίσει αυτά τα μέτρα”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πολάκης για εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ: Πρέπει να έχει την κοινωνική αποδοχή – Πού διαφώνησε με Φάμελλο
«Ο αρχηγός πρέπει να συγκεντρώνει την κοινωνική αποδοχή, άρα δεν είναι καλό να γίνουν βήματα πίσω» είπε ο βουλευτής Χανίων για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Παύλος Πολάκης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Σοφία Ζαχαράκη: Αναστολή φοιτητικής ιδιότητας για 24 μήνες σε όσους συλλαμβάνονται για επεισόδια μέσα στα Πανεπιστήμια
Η υπουργός Παιδείας είπε στους πρυτάνεις ότι το θέμα της βίας στα πανεπιστήμια «είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης» και τους ζήτησε να ενεργούν σύμφωνα με τα «εργαλεία» που τους δίνει η νομοθεσία
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 13