Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Η κριτική στην κυβέρνηση για τον ανασχηματισμό και η ενόχληση για τη δήλωση Διαμαντοπούλου για Πιερρακάκη

Τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνουν ότι όλα αυτά που συμβαίνουν δείχνουν την ένδεια της ΝΔ σε στελέχη που μπορούν να στελεχώσουν το κυβερνητικό σχήμα

Για ανακύκλωση προσώπων -πολλά από τα οποία μάλιστα στο παρελθόν είχαν αξιολογηθεί και δεν είχαν περάσει τον κυβερνητικό πήχη- κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την παραίτηση του Αρίστου Δοξιάδη και την υπόθεση του Νίκου Τσάφου, ο οποίος όπως είναι γνωστό αποκάλεσε τα Κατεχόμενα «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».

«Στην πρόσφατη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης στη Βουλή, ο πρωθυπουργός γελούσε επιδεικτικά, όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής του έθεσε το πολύ σοβαρό ζήτημα της ολοκλήρωσης της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου και των ανεδαφικών σχετικών αξιώσεων της Τουρκίας», ανέφεραν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη και αναρωτιόντουσαν αν «άραγε βρίσκει το ίδιο ξεκαρδιστικά τα όσα έχει υποστηρίξει δημόσια για το τουρκικό ψευδοκράτος στην Κύπρο ο κ. Τσάφος, στον οποίο ο ίδιος εμπιστεύτηκε το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο της ενέργειας στον πρόσφατο ανασχηματισμό;».

Σχολιάζοντας μάλιστα την περίπτωση Δοξιάδη ανέφεραν ότι δείχνει την προχειρότητα με την οποία έγινε ο ανασχηματισμός. Στην ουσία ένα πρόσωπο, το οποίο είχε μια εμπλοκή με την επιτροπή Ανταγωνισμού για παράδειγμα, πήγε σε ένα υπουργείο που έχει σχέση με αυτήν, αυτό δείχνει μερικά πράγματα.

Τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνουν ότι όλα αυτά που συμβαίνουν δείχνουν την ένδεια της ΝΔ σε στελέχη που μπορούν να στελεχώσουν το κυβερνητικό σχήμα. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου, Κώστας Τσουκαλάς, αναφερόμενος στο θέμα τόνισε ότι  «ήταν ένας ανασχηματισμός ανακύκλωσης προσώπων και επανυπουργοποίησης προσώπων, τα οποία έχουν ήδη κριθεί και έχουν απομακρυνθεί στο παρελθόν ως αποτυχημένα. Άκουσα τον κ. Καράογλου σε μια εκπομπή να λέει ότι είναι πολύ συγκεκριμένοι αυτοί οι οποίοι έχουν πιάσει στασίδι και μένουν υπουργοί εδώ και έξι χρόνια. Άρα αυτή είναι η εικόνα ότι δεν έχει “πάγκο”, δεν έχει πολιτικό προσωπικό και ανακυκλώνει πρόσωπα. Ο ανασχηματισμός είχε και στοιχεία διαδοχής, μοιάζει δηλαδή με μία προσπάθεια να διαμορφωθεί μία χωροταξία για την επόμενη μέρα. Φαίνεται να έχει ως βασικό κριτήριο την διευθέτηση των εσωκομματικών ζητημάτων. Αυτό σηματοδοτεί ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί να δώσει πολλά».

Υπενθύμισε μάλιστα το γεγονός πως «ο κ. Μητσοτάκης ασκούσε κριτική το 2019 στην κυβέρνηση Τσίπρα, που είχε 52 υπουργούς, ότι είναι πολύ μεγάλο το κυβερνητικό σχήμα σε σύγκριση με το μέσο μοντέλο της Ευρώπης και υποστήριζε ότι δε θα έχει αναπληρωτές η δική του κυβέρνηση. Τι βλέπουμε σήμερα; Το μεγαλύτερο Υπουργικό Συμβούλιο 63 μελών. Αυτό δείχνει έναν παλαιοκομματισμό».

Την ίδια στιγμή αίσθηση αλλά και ενόχληση δημιούργησε στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ η δήλωση της Άννας Διαμαντοπούλου ότι «ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι μια πολύ καλή συνέχεια στο υπουργείο Οικονομικών για τα δεδομένα της κυβέρνησης». Και αυτό γιατί η άποψη αυτή δεν είναι η κυρίαρχη στην Χαριλάου Τρικούπη. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αναστάτωση από την «πρωτιά» του Βασίλη Φλωρίδη – αδερφού του υπουργού Δικαιοσύνης για την θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Την τελική απόφαση θα πάρει το υπουργικό συμβούλιο, ωστόσο, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής προκάλεσε αμηχανία στη ΝΔ
Γιώργος Φλωρίδης 2
Βγήκαν τα μαχαίρια μεταξύ Γεωργιάδη και Ανδρουλάκη στη Βουλή: «Είσαι πόντικας που πηδάει από βάρκα σε βάρκα» – «Το ΠΑΣΟΚ με πρότεινε για υπουργό στην κυβέρνηση Παπαδήμου»
Στο «κόκκινο» η αντιπαράθεση μεταξύ Νίκου Ανδρουλάκη και Άδωνι Γεωργιάδη με φόντο τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Νίκος Ανδρουλάκης 11