Πολιτική

Παυλόπουλος: Προστασία της πολύτεκνης οικογένειας για την αντιμετώπιση του δημογραφικού

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντησή του στο Προεδρικό Μέγαρο με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος επανέλαβε την ανάγκη προστασίας της πολύτεκνης οικογένειας για την αντιμετώπιση του μείζονος δημογραφικού προβλήματος.

Στην συνάντηση η οποία τα τελευταία χρόνια έχει γίνει θεσμός ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι «H Οικογένεια είναι θεμέλιο της Κοινωνίας για τους Έλληνες και η Πολύτεκνη Οικογένεια είναι πυρήνας της Οικογένειας». Όπως σημείωσε «Τούτο προκύπτει, ευθέως, ως κορυφαίο θεσμικό πρόταγμα, και από το Σύνταγμά μας, το οποίο, στο άρθρο 21 παρ. 1 και 2, επιφυλάσσει εμβληματική, κυριολεκτικώς, προστασία, εκ μέρους του Κράτους, στην Πολύτεκνη Οικογένεια».

Επισήμανε παράλληλα ότι η επιλογή αυτή του Συντακτικού Νομοθέτη στοχεύει στο να υπενθυμίζει, στο διηνεκές, και στις τρεις Κρατικές Εξουσίες, ότι η προστασία της Πολύτεκνης Οικογένειας είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέσα αντιμετώπισης του μείζονος Δημογραφικού προβλήματος, η επιδείνωση του οποίου διαβρώνει δραματικά τα θεμέλια της Ελληνικής Κοινωνίας και υπονομεύει επικίνδυνα την προοπτική της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ: Το μήνυμα ενότητας που έστειλε ο Νίκος Ανδρουλάκης και οι αιχμές για την εσωκομματική «φασαρία»
«Σε αυτή την προσπάθεια, η εσωστρέφεια και μάλιστα χωρίς πολιτικό περιεχόμενο, δεν βοηθά», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι γίνεται «φασαρία για την φασαρία»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Σε προεκλογικούς ρυθμούς η ΝΔ: Η «επιστράτευση» υπουργών και το στοίχημα της συσπείρωσης
Το Μέγαρο Μαξίμου και η Πειραιώς δίνουν έμφαση στον διάλογο με την κοινωνία, με στόχο, από τη μία να επικοινωνήσουν το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης σε όλο του το φάσμα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 23
Ένταση στη Βουλή μεταξύ Καιρίδη και Βελόπουλου: «Είστε πρόβλημα αντεθνικό και ανθελληνικό» - Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για την τραγωδία στη Χίο
Αναδεικνύεται η ανάγκη ενίσχυσης της μάχης κατά των κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών, λέει η κυβέρνηση
Κυριάκος Μητσοτάκης 18