Πολιτική

Παυλόπουλος: “Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες”

Μήνυμα, προς πάσα κατεύθυνση, ότι είμαστε πρωτίστως Λαός και Έθνος της Ειρήνης και της Δημοκρατίας, αλλά έχουμε χρέος να υπερασπιζόμαστε, ανά πάσα στιγμή και έναντι πάντων, τα σύνορά μας, την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας Κυριαρχία, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την αντιφώνησή του στη διάρκεια της ανακήρυξής του σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Ο κ. Παυλόπουλος επανέλαβε, για μια ακόμη φορά, ότι τα σύνορα της χώρας μας αποτελούν και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως καθορίζονται επακριβώς και δίχως ίχνος γκρίζων ζωνών από το Διεθνές Δίκαιο στο σύνολό του και πρόσθεσε ότι «μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι Ένοπλες Δυνάμεις μας εγγυώνται ότι η Ελλάδα είναι η Ήρεμη εκείνη Δύναμη, η οποία σέβεται στο ακέραιο την φιλία και την καλή γειτονία, ταυτοχρόνως όμως είναι έτοιμη να εκπληρώσει το χρέος της έναντι του Έθνους των Ελλήνων αλλά και έναντι των λοιπών Λαών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Αναφερόμενος στα διαχρονικά μηνύματα που μεταλαμπαδεύει στις σύγχρονες γενιές η ηρωική Επανάσταση των προγόνων μας στις 17 Μαρτίου 1821, αναφέρθηκε στην ανάγκη για ενότητα υπενθυμίζοντας ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να μεγαλουργήσουμε. Αντίθετα, υποστήριξε, η διχόνοια και ο διχασμός, όποτε κυριάρχησαν στην εθνική συλλογική μας ζωή, είχαν ως συνέπεια εθνικές καταστροφές.

Παράλληλα, επισήμανε τον εξέχοντα ρόλο της Εκκλησίας σε όλους τους μεγάλους, Εθνικούς και Κοινωνικούς Αγώνες του Λαού μας και του Έθνους μας και πρόσθεσε ότι το παράδειγμα των Ορθόδοξων Ταγών του Έθνους μας, όταν συνέπραξαν με τους Ηρωικούς Οπλαρχηγούς στην Αρεόπολη, στην Καλαμάτα και κυρίως, στην Αγία Λαύρα, βεβαιώνει του «λόγου το ασφαλές».

Νωρίτερα, ο κ. Παυλόπουλος είχε αναφερθεί αναλυτικά στους πρωταγωνιστές και την σημασία της ηρωικής Επανάστασης της 17ης Μαρτίου 1821, σημειώνοντας ότι αποτέλεσε καθοριστικής σημασίας σταθμό στην Ιστορία της Σύγχρονης Ελλάδας, κηρύσσοντας τον ξεσηκωμό των Ελλήνων κατά του τουρκικού ζυγού.

Ο κ. Παυλόπουλος επισκέφθηκε τον Δήμο Ανατολικής Μάνης για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Έναρξης του Απελευθερωτικού Αγώνα του Έθνους.

Προκόπης Παυλόπουλος: Δείτε τις φωτογραφίες

paulopoylos paulopoylos paulopoylos paulopoylos paulopoylos paulopoylos paulopoylos paulopoylos paulopoylos

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 3
Κυριάκος Μητσοτάκης – Τζόρτζια Μελόνι: Συνάντηση στη Ρώμη τη Δευτέρα – Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και διμερείς σχέσεις
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας η ατζέντα είναι ευρεία και πολλές οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Τζόρτζια Μελόνι
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «επαναστατικό αυτονόητο» για αξιολόγηση και διαφάνεια στο Δημόσιο και η Εθνική Στρατηγική για τη βία των ανηλίκων
«Είμαστε δίπλα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και κυρίως, είμαστε δίπλα στα παιδιά, για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τα προστατεύει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης