Πολιτική

Παύλος Μαρινάκης: Ο διάλογος με την Τουρκία έχει οφέλη γιατί ακούγονται οι ελληνικές θέσεις

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα το απόγευμα της Δευτέρας (13.5.240 αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Όπως τόνισε στο Live News ο Παύλος Μαρινάκης και σχολιάζοντας τα όσα ειπώθηκαν στην κοινή συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «κάθε πράξη του διαλόγου επιβεβαιώνει πως ο διάλογος έχει θετικά και για τις δύο χώρες. Το καλό είναι πως ακούγονται οι θέσεις της χώρας στη Μέση Ανατολή. Ακούστηκε και η θέση της Ελλάδας για τη Μονή της Χώρας».

«Ο δεύτερος λόγος που έχει οφέλη είναι πως έχουν εκμηδενιστεί οι παραβιάσεις και έχει βοηθήσει αυτή η νέα κατάσταση στην καλύτερη διαχείριση της επίλυσης ενός πολύ μεγάλου ζηήματος που είναι το μεταναστευτικό. Υπάρχει εκμηδενισμός στον Έβρο και στο Αιγαίο», υπογράμμισε.

«Το ξαναλέω, διάλογος δεν σημαίνει συμφωνία», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να προσθέσει: «Η μεγάλη εικόνα είναι πως η Ελλάδα του 2024 δεν είχε καμία σχέση με την Ελλάδα μέχρι το 2019. Το πιο βασικό είναι πως η Ελλάδα έχει κερδίσει από αυτό. Τα οφέλη είναι απτά».

 

«Δεν έχουμε αυταπάτες. Δεν είναι κοντά η μέρα που θα φτάσουμε σε σημείο να επιλύσουμε τα θέματα με την Τουρκία. Το μεγαλύτερο όφελος του διαλόγου είναι η διατήρησή του. Θα διατηρηθεί η διευκόλυνση με τη βίζα. Φαίνεται πω αποδίδει στα πρώτα 10 νησιά που έγινε. Εξετάζουμε το οτιδήποτε κατόπιν συνεννόησης.  Φαίνεται ένα καλό κλίμα. Συμφωνήσαμε πως διαφωνούμε», σχολίασε ο κ. Μαρινάκης.

«Ανιστόρητη η δήλωση της προέδρου της Β. Μακεδονίας»

«Αυτές οι εξελίξεις αποδεικνύουν πως η Ελλάδα είναι σε ένα άλλο επίπεδο. Ακούσαμε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να κάνει μία ανιστόρητη δήλωση. Εμείς ήμασταν αντίθετοι της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο πρωθυπουργός είχε προετοιμάσει όμως πως θα τηρήσει την συμφωνία εάν εκλεγεί. Κάτι που φαίνεται πως δεν κάνουν οι άλλοι. Πάνω από όλα είναι τα συμφέροντα της χώρας μας. Δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δένδιας: Δεν ισχύει ότι πήραμε πίσω την πρότασή μας στο SAFE – Ζητήθηκε επανυποβολή του αιτήματος, τίποτα δεν έχει λήξει
«Σε τρεις μήνες θα καταλήξουμε στο ποια χώρα θα μετέχει και σε ποιο ευρωπαϊκό αμυντικό εξοπλιστικό πρόγραμμα» διευκρίνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Ο Νίκος Δένδιας
Μητσοτάκης σε Πρόεδρο της Μολδαβίας: Ο κάθετος διάδρομος αλλάζει τον γεωπολιτικό και ενεργειακό χάρτη
«Εγγυηθήκατε την ενότητα και δώσατε θάρρος και προοπτική και με την ισχυρή εντολή που λάβατε θα φέρετε πιο κοντά την Μολδαβία στην Ευρώπη με την Ελλάδα δίπλα σας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη MAIA SANDU
Μαρινάκης σε αγρότες: Στις 3 το μεσημέρι η απάντηση της κυβέρνησης στα αιτήματά τους - «Υπάρχουν όρια που δεν μπορούν να ξεπεραστούν»
Ως «κόκκινη γραμμή» περιέγραψε την μη υπαγωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ και τον διπλασιασμό των συντάξεων, ο Παύλος Μαρινάκης - «Ο διάλογος δεν γίνεται με ταχυδρομικά περιστέρια»
Παύλος Μαρινάκης 117
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Οι αλλαγές εκπαίδευση και θητεία – Ο πίνακας με το νέο μισθολόγιο
Το νομοσχέδιο επικεντρώνεται στις σταδιοδρομία και στην εξέλιξη αξιωματικών, στις μισθολογικές ρυθμίσεις για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, στην αναδιοργάνωση ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, την στρατολογία και την εθελοντική στράτευση γυναικών
Στρατιώτες 8