Πολιτική

Πέτσας: Νέα μέτρα αν αυξηθούν τα κρούσματα

«Τα εισαγόμενα κρούσματα κορονοϊού είναι μια πηγή ανησυχίας αλλά ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ο εφησυχασμός» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star αναφορικά με την ανησυχία που υπάρχει λόγω των κρουσμάτων που είχαν ως προέλευση τις πύλες εισόδου της χώρας, τόνισε πως τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται εκεί που συγκεντρώνεται πολλά άτομα, «όπως στα beach bar, εκεί που χορεύει και τραγουδάει ο κόσμος».

Επίσης έκανε γνωστό πως συμφωνήθηκε να υπάρχει ένα ενιαίο συντονιστικό όργανο για τον καλύτερο έλεγχο και για να μην υπάρχει αλληλεπικάλυψη.

Για το ενδεχόμενο νέων μέτρων αν υπάρξει μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι «αν υπάρξει σύσταση από τους ειδικούς θα το εξετάσουμε», συμπληρώνοντας πως το προβλήματα δεν είναι τόσο μεγάλο εκεί που ο κόσμος είναι καθιστός, αλλά όπου διασκεδάζουν όρθιοι, κυρίως οι νεότερες ηλικίες.

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση στους νέους να μη μεταφέρουν τον ιό στα αγαπημένα τους πρόσωπα. «Η χαλάρωση είναι κακός σύμβουλος. Προσέχουμε για να περάσει το καλοκαίρι με τις λιγότερες δυνατές αναταράξεις» σημείωσε.

Όσο για το αν υπάρχει “κόκκινη γραμμή” στα κρούσματα ο κ. Πέτσας απάντησε: «Παρακολουθούμε πολύ στενά τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλά το “Ρ” παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Παρακολουθούμε και το ποσοστό επί των εισαγόμενων επισκεπτών. Αν ξεφύγει, τότε θα πάρουμε παραπάνω μέτρα. Αυτή τη στιγμή είμαστε μακριά από αυτά».

Παρακράτος και παραδικαστικό κύκλωμα επί ΣΥΡΙΖΑ

«Το γεγονός ότι ασκείται μία δίωξη ή ότι γίνεται μία έρευνα δε σημαίνει και ενοχή. Υπάρχει πάντα το τεκμήριο της αθωότητας, το οποίο κάποιοι επί των ημερών της διακυβέρνησής τους έτειναν να το ξεχάσουν”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Πέτσας για την υπόθεση της κυρίας Τουλουπάκη.

Ακόμη πρόσθεσε δεν επιθυμεί να σχολιάσει δικαστικές ενέργειες και επιβεβαίωσε ότι στις 22 Ιουλίου θα γίνει συζήτηση στην Ολομέλεια για την παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου σε ειδικό δικαστήριο.

«Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια φτάνουμε σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα και σε μία δίωξη» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος υποστήριξε για τα όσα συνέβαιναν επί της προηγούμενης διακυβέρνησης της χώρας.



«Έχει να κάνει με την ύπαρξη ενός παρακράτους και ενός παραδικαστικού κυκλώματος, το οποίο έκανε πολλές δουλειές, όπως ανέφερε ο κ. Παππάς, και βγάζει πολλά λεφτά, όπως ο ίδιος πάλι ανέφερε, με πολλές πολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις. Θα περιμένουμε το αποτέλεσμα της Δικαιοσύνης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ κατά Γεωργιάδη για την on air κόντρα με Παπαχλιμίντζο: Αυταρχισμός και αλαζονεία από τους υπουργούς της ΝΔ απλά και μόνο στο άκουσμα ερωτήσεων
Η Κουμουνδούρου μιλά για «συστηματικό εκφοβισμό» του Τύπου και συνδέει το επεισόδιο με πρόσφατη αντιπαράθεση Μαρινάκη με τον δημοσιογράφο Χρήστο Αβραμίδη
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε τη δημιουργία 8 νέων φυλακών σε Ασπρόπυργο, Θεσπρωτία, Γιάννενα, Αρκαδία και Δ. Μακεδονία
«Ετοιμάζουμε και άλλα καταστήματα στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, στα Γιάννενα, στη Μεγαλόπολη και επίσης στη Δυτική Μακεδονία. Αυτά όλα τρέχουν πολύ γρήγορα»
Φυλακές 15
Εκτός ΠΑΣΟΚ η Αναστασία Χατζηδάκη λόγω του σκανδάλου του ΟΠΕΚΑ: «Δεν έχω λάβει γνώση οποιουδήποτε πορίσματος ή κατηγορίας σε βάρος μου», λέει η ίδια
Αφορά την υπόθεση που αποκαλύφθηκε από η Εθνική Αρχή Διαφάνειας για μαϊμού επιδόματα του ΟΠΕΚΑ ύψους άνω των 1,8 εκατομμυρίων ευρώ
ΠΑΣΟΚ: Αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα της Αναστασίας Χατζηδάκη – «Δεν έχω λάβει γνώση οποιουδήποτε πορίσματος ή κατηγορίας σε βάρος μου», λέει για τα μαϊμού επιδόματα του ΟΠΕΚΑ 89
Νίκος Ανδρουλάκης: «Να προσέχουν τα στελέχη» – Δεν τίθεται θέμα συγκυβέρνησης με τη ΝΔ μετεκλογικά
Υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει κανένας αλγόριθμος», ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα το εσωτερικό του κόμματός του, ενόψει συνεδρίου, αφού έχει να κάνει με την κατανομή των συνέδρων
O Νίκος Ανδρουλάκης
«Σκληρό ροκ» ΝΔ με ΠΑΣΟΚ με άρωμα «σκανδάλου»: Η στρατηγική του Μαξίμου στον δρόμο για τις κάλπες
Βασικό «όπλο» της «γαλάζιας» παράταξης, είναι ο κατακερματισμός στο πολιτικό σκηνικό και η αδυναμία συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων, ειδικά στον χώρο της κεντροαριστεράς
Κυριακος Μητσοτάκης