Πολιτική

Πιερρακάκης: Έρχεται η μεταβίβαση ακινήτων με μια επίσκεψη στον συμβολαιογράφο

Για μια μεγάλη πολλαπλή παρέμβαση έκανε λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, σχετικά με το σχέδιο νόμου για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Κτηματολογίου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως «Το ένα σημείο είναι το ποσοστό της κτηματογράφησης της χώρας. Στην Ελλάδα είναι ακόμη χαμηλό είναι 35%, κάνουμε μια επιτάχυνση σε αυτό το κομμάτι έτσι ώστε σε δυο χρόνια στοχεύουμε να ακουμπήσουμε το 90%.

Το δεύτερο ζήτημα αφορά στην καθημερινότητα του πολίτη τις μεταβιβάσεις ακινήτων. Στην Ελλάδα τα βήματα για μια μεταβίβαση ακινήτου είναι 11 με 17 πιστοποιητικά.

Τι προβλέπουμε λοιπόν; Φτιάχνουμε ένα σύστημα στον συμβολαιογράφο, τον ψηφιακό φάκελο μεταβίβασης ακινήτων. Το σύστημα αυτό, με τη συναίνεση των ενδιαφερομένων, θα τραβάει όλα τα πιστοποιητικά που χρειάζονται. ‘Αρα, όλα θα γίνονται στον συμβολαιογράφο. Εκτιμάμε ότι αυτό θα ισχύει από το φθινόπωρο», σημείωσε.

«Από τα καλύτερα συστήματα εμβολιασμού στην Ευρώπη»

Σχετικά με τους εμβολιασμούς ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι «ξεκίνησε η διαδικασία για τον εμβολιασμό των ατόμων 18 άνω με κάποια παραλαβή της Johnson&Johnson και πρόκειται να βάλουμε συνολικά τους 18 άνω στο κεντρικό σύστημα για όλα τα εμβόλια. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα γίνει με βάση τις όποιες οδηγίες της αρμόδιας επιτροπής εμβολιασμών».

Σχολιάζοντας το σύστημα εμβολιασμού είπε ότι πρόκειται για ένα από τα καλύτερα συστήματα στην Ευρώπη. «Νομίζω ότι αυτή είναι και μια κληρονομιά κυρίως γιατί περνά ένα μήνυμα για το πώς σχεδιάζουμε να λειτουργεί το κράτος», ενώ πρόσθεσε ότι θα αξιοποιηθούν όλες οι τεχνολογικές λύσεις που φτιάχτηκαν αυτό το διάστημα εάν χρειαστεί τρίτη δόση.

Με ένα SMS η ενημέρωση των μαθητών για τους βαθμούς στις Πανελλήνιες

Τέλος, ο κ. Πιερρακάκης σχολίασε και την ενημέρωση των υποψήφιων μαθητών για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς θα ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα με τη βαθμολογία τους και έπειτα σε ποια σχολή έχουν επιτύχει. «Είναι πιο ωραίο και συμβολικό και σε όλα τα επίπεδα.

Το κράτος πάει στον πολίτη κι όχι ο πολίτης στο κράτος, το κράτος κερδίζει άρα την εμπιστοσύνη των πολιτών». 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα έτοιμη να συμβάλει στις προσπάθειες για ειρήνη στη Γάζα» – Οικολογία, οικονομία και άμυνα στο επίκεντρο της ανάρτησης του πρωθυπουργού
Με ανάρτησή του στο Facebook, ο πρωθυπουργός παρουσίασε τον απολογισμό της εβδομάδας του, αναφερόμενος στις σημαντικότερες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις της κυβέρνησης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 20
Άδωνις Γεωργιάδης για Ζωή Κωνσταντοπούλου: Μου προκαλεί μεγάλη ευχαρίστηση που με αποκάλεσε «τιποτένιο σκουλήκι», δηλώνει πως έχει ψυχικά θέματα
«Εγώ θέλω να γίνει η τοξικολογική κατά την εκταφή του γιου του Πάνου Ρούτσι γιατί θέλω στην κοινή γνώμη να μη μείνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας και συνωμοσιολογίας» δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Ο Άδωνις Γεωργιάδης
89
«Έλεος με τα fake news» ξεσπά η Σοφία Μητσοτάκη για τα εισιτήρια με τους Boston Celtics, το ποπ κορν και την κόκα κόλα του πρωθυπουργού
Ο πρώην σύμβουλος της κυβέρνησης Καραμανλή, Νίκος Καραχάλιος ισχυρίστηκε πως ακόμα και τα έξοδα για ποπ κορν και αναψυκτικά πληρώθηκαν από το ελληνικό Δημόσιο
Σοφία Μητσοτάκη
94