Πολιτική

Πιτέλα: Αλέξη συνεργάσου με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

Την ώρα που το "κέντρο" συνωστιζόταν στο Συνέδριο του Ποταμιού ο Τζιάνι Πιτέλα άνοιγε με προσεκτικό και έμμεσο τρόπο την συζήτηση για μια νέα κυβερνητική πλειοψηφία στην Ελλάδα μέσα από την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙΟΥ!

O επικεφαλής των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αφού κατέθεσε τις απόψεις-θέσεις σχετικά με το προσφυγικό και το οικονομικό ζήτημα του αναφέρθηκε στο μέλλον των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

 

“Ξέρω πολύ καλά ότι ο Αλέξης έχει μια πολιτική ιστορία διαφορετική από τη δική μου. Ξέρω πάρα πολύ καλά ότι το ΠΑΣΟΚ, το ιστορικό κόμμα του ελληνικού σοσιαλισμού, ξέρω ότι η κ. Φώφη Γεννηματά καταβάλει κάθε προσπάθεια προς όφελος της χώρας της και όταν μερικές φορές απευθύνει κάποια κριτική στον Αλέξη, την κάνει θεωρώντας πως είναι προς όφελος της χώρας της” ανέφερε και πρόσθεσε “Ξέρω επίσης ότι τέσσερις ευρωβουλευτές μου (της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών) που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ και εκείνοι επιτελούν το καθήκον τους”.

Και συνέχισε “Εγώ δεν βρίσκομαι εδώ για να αλλάξω τα πράγματα. Βρίσκομαι εδώ για να πω στον Αλέξη και στις άλλες προοδευτικές δυνάμεις, ως σοσιαλιστής: Ας συνεργαστούμε.”

Βέβαια προκειμένου να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις ο κ. Πιτέλα έσπευσε να σημειώσει ότι “Αυτό επ’ ουδενί δεν σημαίνει ότι τίθεται θέμα προσχώρησης της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Η προσχώρηση στο Σοσιαλιστικό Κόμμα δεν είναι δική μου δουλειά να το αποφασίσω. Δεν θα πρέπει να γίνουν όλα σε επίπεδο τυπολατρίας”.

Επισήμανε ωστόσο ΄”Υπάρχει κάτι πολύ περισσότερο: Η ιδέα ότι μπροστά σε τόσο σημαντικές προκλήσεις που συνταράσσουν τον κόσμο, συνταράσσουν την Ευρώπη, από κοινού οι δυνάμεις της Αριστεράς, σοσιαλιστικές, προοδευτικές μπορούν να συνεργαστούν για το κοινό καλό” και υπογράμμισε “Και λέω και κάτι περισσότερο: Οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνεργαστούν. Αυτό το νόημα έχει η παρουσία μου εδώ. Και θέλησα να ξεκαθαρίσω οποιαδήποτε παρανόηση. Με το Αλέξη δίνουμε έναν αγώνα, ζωής ή θανάτου. Σήμερα τίθεται σε συζήτηση αυτό που ονομάζουμε Ευρωπαϊκή Ένωση, ως σύνολο αξιών και αρχών”.

Ο κ. Τσίπρας δεν σχολίασε τις θέσεις του επικεφαλής των ευρωσοσιαλιστών, καθώς δεν ρωτήθηκε κιόλας, ωστόσο σε ορισμένα σημεία των δηλώσεων του κ. Πιτέλα χαμογελούσε, σε άλλα έγνεψε καταφατικά αλλά με βάση και τη γλώσσα του σώματος άκουγε μάλλον με αμηχανία την πρόταση συνεργασίας Σοσιαλιστών-Αριστεράς, έστω και αν αυτή εστιαζόταν στο ευρωκοινοβούλιο.

Πάντως σε ότι αφορά το εσωτερικό πολιτικό μέτωπο ο πρωθυπουργός βλέποντας πλέον και τις δημοσκοπήσεις εξετάζει όλα τα πολιτικά σενάρια κρατώντας στα χέρια του το “κλειδί” αλλαγής του εκλογικού νόμου επί τω αναλογικότερω.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΚΥΣΕΑ: Μέτρα για τα ελληνικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ – «Οι ελληνικές αρχές παραμένουν σε επαγρύπνηση»
H Κυβέρνηση εκφράζει έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις και παράλληλα επαναλαμβάνει την πάγια θέση της Ελλάδας ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα
Η άφιξη του Πρωθυπουργού στο Μαξίμου για το ΚΥΣΕΑ 8
Κυριάκος Μητσοτάκης για την αμερικανική επίθεση στο Ιράν: Προέχει η επίδειξη αυτοσυγκράτησης και η επανεκκίνηση των συζητήσεων
«Η Ευρώπη οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, προς όφελος της διεθνούς ειρήνης και ευημερίας» τονίζει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 1
Σωκράτης Φάμελλος: Ο Μίκης Θεοδωράκης μπόλιασε τον λαό με αξιοπρέπεια και πολιτισμό
«Ο Μίκης και το έργο του ανήκουν σ' ένα αύριο που διεκδικεί και φέρνει έναν καλύτερο κόσμο», τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον χαιρετισμό του σε εκδήλωση στη Ζάτουνα Αρκαδίας για τον αείμνηστο συνθέτη
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος στην εκδήλωση για τον αείμνηστο Μίκη Θεοδωράκη στη Ζάτουνα Αρκαδίας