Πολιτική

Πιθανή η μόνιμη μείωση ΦΠΑ σε εστίαση – μεταφορές, παράταση στην επιδότηση εργασίας

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν, όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σχετικά με την οικονομία και το πακέτο των 24 δις ευρώ που παρουσίασε χθες ο πρωθυπουργός.

Αφού τόνισε ότι επιλογή της κυβέρνησης είναι ο δρόμος της στήριξης της εργασίας και όχι των λουκέτων και της ανεργίας, ο κ. Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί και πέραν του Οκτωβρίου το πρόγραμμα επιδότησης εργασίας (ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ) εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Απαντώντας, μάλιστα, σε ερώτηση του newsit.gr επ’ αυτού, επισήμανε πως υπάρχει ήδη η πρόνοια για κάτι τέτοιο, αλλά όσο πιο γρήγορα επανεκκινήσει η οικονομία τόσο θ’ απομακρύνεται αυτό το σενάριο. Επίσης, απέρριψε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για έμμεση μείωση μισθών κατά 20%, χαρακτηρίζοντας την κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση ως επιπόλαιη, ανεύθυνη και ψεύτικη, ενώ ανέφερε πως η Ελλάδα θα επιδιώξει πρόσθετα κονδύλια από την ΕΕ που δεν θα έχει τα χαρακτηριστικά δανείων, αλλά επιχορηγήσεων, στα πρότυπα του ταμείου στήριξης που προτείνουν Γαλλία και Γερμανία.

Αντίστοιχη ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου και για τις μειώσεις φόρων. Αφού υπενθύμισε πως η μείωση των βαρών ήταν και συνεχίζει να είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης, είπε χαρακτηριστικά πως εάν η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και τις μεταφορές αποδώσει, τότε «εδώ είμαστε για να το αξιολογήσουμε». Επανέλαβε δε πως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το ύψος της ύφεσης εν μέσω κρίσης, αλλά είναι στο χέρι όλων μας, όπως είπε χαρακτηριστικά, οι απώλειες που θα υπάρξουν να είναι οι μικρότερες δυνατές και η οικονομία να μπει σε τροχιά ισχυρής ανάκαμψης το 2021.

Επίσης, εξήγγειλε τη δημιουργία παρατηρητηρίου ρευστότητας που θα παρακολουθεί διαρκώς την πορεία δανειοδότησης των επιχειρήσεων από τις τράπεζες. Τέλος, απέρριψε για μία ακόμη φορά τα σενάρια εκλογών, τονίζοντας πως η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας.

Την ίδια ώρα αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, όπως επιβεβαίωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως εάν ανοίξουν την 1η Ιουνίου τα δημοτικά σχολεία, μαζί θ’ ανοίξουν και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και θα γίνει σχεδιασμός για τις κατασκηνώσεις.

Από την ερχόμενη εβδομάδα, εξάλλου, θα επαναλειτουργήσουν οι ανοιχτές δομές για ΑμΕΑ και συγκεκριμένα τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ-ΑμΕΑ) και Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ-ΑμΕΑ) με συγκεκριμένες οδηγίες για τις αποστάσεις και τα μέτρα υγιεινής και προστασίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 18
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 20
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 32
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατά την έξοδο των εκδρομέων προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης ενάντια στους αγρότες
Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν λύση στο αγροτικό, που θα καλύψει τόσο τον βραχύ ορίζοντα, όσο και τον μακροπρόθεσμο, κάτι που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ