Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Πλεύρης για τις 5.000 προσλήψεις μονίμων στο ΕΣΥ: Τον Φεβρουάριο οι οριστικοί πίνακες

«Έχει γίνει η προκήρυξη για προσλήψεις 5.000 μόνιμου ιατρικού νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού στο ΕΣΥ, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022 θα αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες και αν χρειαστεί θα υπάρξει και άλλη προκήρυξη». Αυτό δήλωσε στην Βουλή ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, απαντώντας σε σειρά επίκαιρων ερωτήσεων βουλευτών της αντιπολίτευσης σχετικά με τις προσλήψεις και τα προβλήματα που υπάρχουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, λόγω της πανδημίας.

«Έγιναν όλες οι προκηρύξεις στις προσλήψεις μόνιμου και εποχικού προσωπικού, υπάρχει προφανώς πρόβλημα λόγω συνταξιοδοτήσεων, παραιτήσεων ή αναστολών εργασίας, αλλά προσπαθούμε να καλύψουμε άμεσα τα κενά που δημιουργούνται», τόνισε ο κ. Πλεύρης, ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να πληρωθούν οι εφημερίες όλων των δικαιούχων που βοήθησαν στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο κ. Πλεύρης αναγνώρισε ότι «υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση της πρωτοβάθμιας υγείας» σημειώνοντας ότι «λόγω της προτεραιότητας που δόθηκε για εμβολιαστική κάλυψη δεν λειτουργεί στον βαθμό που θα επιθυμούσαμε».  Διαβεβαίωσε ωστόσο, ότι «τον Ιανουάριο, με το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί για την πρωτοβάθμια υγεία μαζί και με τον εκσυγχρονισμό του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υγείας θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις