Πολιτική

Ποιες δημόσιες επιχειρήσεις βγαίνουν από σήμερα στο σφυρί

Αρχίζει να «τρέχει» το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων και των συγχωνεύσεων, μήπως και προλάβουμε να πάρουμε την 6η δόση.

Το υπουργικό συμβούλιο έλαβε οριστικές –όπως τόνισε με έμφαση ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος- αποφάσεις σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις που αφορούν σε πρώτη φάση τον ΟΠΑΠ, το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», την ΔΕΠΑ, τα ΕΛΠΕ και ακίνητα στα οποία στεγάζονται υπηρεσίες του δημοσίου.

Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στις δηλώσεις του, σήμερα, περιουσιακά στοιχεία συγκεκριμένων εταιρειών του Δημοσίου θα μεταφερθούν στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης.

Το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα ξεκινά άμεσα τις προσεχείς εβδομάδες και προωθούνται όλες οι αρμόδιες υπουργικές αποφάσεις, με καταργήσεις φορέων και συγχωνεύσεων φορέων, όπως ανακοίνωσε ο κ. Βενιζέλος. Μάλιστα, δήλωσε πως δεν θα περιμένουν τους 9 μήνες που είχαν περιθώριο, αλλά άμεσα.

Η αναδιάρθρωση θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων εβδομάδων και θα περιλαμβάνει καταργήσεις, συνενώσεις και συρρικνώσεις φορέων.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε επίσης ως άμεσα αναδιαρθρούμενες τις εταιρίες ΚΕΔ, ΟΔΔΥ, ΙΓΜΕ, ΟΣΚ, ΕΟΜΜΕΧ, ΕΡΤ και άλλους φορείς που δεν κατονόμασε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δραματικές αποφάσεις παντού! Εργασιακή εφεδρεία και ενιαίο μισθολόγιο σε όλο το δημόσιο – Ανοίγουν όλα τα επαγγέλματα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Οι τελευταίες δραματικές στιγμές του βουλευτή Απόστολου Βεσυρόπουλου που έπαθε ανακοπή καρδιάς και πέθανε στα 59 του
Ο θάνατός του έχει προκαλέσει μεγάλη θλίψη στον πολιτικό κόσμο με τα συλλυπητήρια μηνύματα να φτάνουν το ένα μετά το άλλο για την ξαφνική αυτή απώλεια
Απόστολος Βεσυρόπουλος 19
Ανδρουλάκης από τα καμένα της Πάτρας: Εξοργιστική η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης – Η φωτιά μπήκε σε συνοικίες της 3ης μεγαλύτερης πόλης
«Μπορούμε καλύτερα και μπορούμε με πολιτική αλλαγή απέναντι σε αυτή την αλαζονική και αναποτελεσματική Κυβέρνηση» τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής
Νίκος Ανδρουλάκης
4