Πολιτική

«Πόλεμος» για τα χημικά στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Συλλαλητήριο ήταν και…. πέρασε, αλλά τα "απόνερά" του παραμένουν και γίνονται πεδίο σφοδρότατης πολιτικής αντιπαράθεσης. Επίθεση από την Επιτροπή Αγώνα στην κυβέρνηση, υπερασπίζεται την Αστυνομία η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα.

Για την Επιτροπή Αγώνα, στο συλλαλητήριο της Κυριακής (20.01.2019) βρέθηκαν δυο εκατομμύρια κόσμου (!) και η συγκέντρωση στο Σύνταγμα ήταν «το μεγαλύτερο συλλαλητήριο των τελευταίων δεκαετιών». Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας, η Επιτροπή Αγώνα επιτίθεται στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για σύμπραξη με τη Χρυσή Αυγή και «κατ’ όνομα αντιεξουσιαστές» ώστε να διαλυθεί το συλλαλητήριο.

[read4more]

Οι διοργανωτές κάνουν λόγο για «θέατρο του παραλόγου που έστησε (σ.σ. η κυβέρνηση) με μια ολιγάριθμη ομάδα», εξαπολύοντας «ευθεία και δολοφονική επίθεση σε βάρος του λαού». «Την καθιστούμε υπόλογη για τον τραυματισμό και τα αναπνευστικά προβλήματα δεκάδων πολιτών μεταξύ των οποίων μωρό και παιδιά. Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα», αναφέρουν.

Δεν άφησαν αναπάντητη και την ανακοίνωση από πλευράς Μαξίμου σχετικά με τα επεισόδια που ξέσπασαν στον Άγνωστο. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που χρησιμοποιεί κατά το δοκούν και ναζιστικά μορφώματα και κατ’ όνομα αντιεξουσιαστικές ομάδες για να διαλύει τους αγώνες του ελληνικού λαού», αναφέρουν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου.

Όλη η ανακοίνωση των διοργανωτών

Ως Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας ευχαριστούμε θερμά τα δύο εκατομμύρια των Ελλήνων πατριωτών που συνέρευσαν με τις οικογένειές τους σήμερα (σ.σ. χθες), από ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό, για το μεγαλύτερο Συλλαλητήριο των τελευταίων δεκαετιών.

Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση γιατί επέλεξε να μην προστατεύσει τους Έλληνες πολίτες που συγκεντρώθηκαν ειρηνικά κρατώντας μόνον ελληνικές σημαίες. Αντιθέτως, μέσω του θεάτρου του παραλόγου που έστησε με μια ολιγάριθμη ομάδα, εξαπέλυσε μια ευθεία και δολοφονική επίθεση σε βάρος του λαού. Την καθιστούμε υπόλογη για τον τραυματισμό και τα αναπνευστικά προβλήματα δεκάδων πολιτών μεταξύ των οποίων μωρό και παιδιά. Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.

syllalitirio macedonia athina

Διαβάσαμε με προσοχή την επίσημη ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου για τα σημερινά επεισόδια. Αναφέρει, για άλλη μια φορά, ότι «τον τόνο στο Συλλαλητήριο έδωσαν ακραία στοιχεία και μέλη της Χρυσής Αυγής». Οφείλουμε να κάνουμε σαφές στον Ελληνικό Λαό, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που χρησιμοποιεί κατά το δοκούν και ναζιστικά μορφώματα και κατ’ όνομα αντιεξουσιαστικές ομάδες για να διαλύει τους Αγώνες του Ελληνικού Λαού.

Η Δημοκρατία μας δεν δέχεται εκπτώσεις. Ο Αγώνας για την αποτροπή της κύρωσης της επαίσχυντης «Συμφωνίας των Πρεσπών», που καταστρατηγεί βάναυσα την Λαϊκή Βούληση, συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη.

Παπακώστα: Εκτίθεστε…

Τα επεισόδια στο Σύνταγμα προκάλεσαν «πόλεμο» ανακοινώσεων ανάμεσα στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Θέση πήρε και η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, με ανάρτησή της στη σελίδα της στο Facebook. Η κα Παπακώστα επιτίθεται σε όσους έκαναν κριτική στην αστυνομία για τη χρήση χημικών. «Εκτίθεστε οι επισπεύδοντες σε κριτική», τόνισε η υφυπουργός, ευχόμενη «ταχεία ανάρρωση στους 25 τραυματίες αστυνομικούς οι οποίοι υπερασπίστηκαν τη Δημοκρατία με ψυχραιμία και αφοσίωση στο καθήκον τους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
328
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 21
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 19
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 20