Πολιτική

Πόλεμος στο Ισραήλ: Συνολικά 149 Έλληνες έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα – «Άμεσα ο επαναπατρισμός τους», λέει το ΥΠΕΞ

Συνολικά 149 Έλληνες έχουν εγκλωβιστεί στο Ισραήλ και το υπουργείο Εξωτερικών έχει δρομολογήσει άμεσα τις διαδικασίες για τον επαναπατρισμό του, καθώς η κατάσταση είναι εφιαλτική με τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει εναντίον της Χαμάς.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, η Ελλάδα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες μέσω της Πρεσβείας στο Τελ Αβίβ και του Γενικού Προξενείου στην Ιερουσαλήμ ώστε οι 149 Έλληνες να μεταφερθούν με ασφάλεια στο αεροδρόμιο και να γυρίσουν στη χώρα μας.

Μεταξύ των Ελλήνων που έχουν εγκλωβιστεί στο Ισραήλ είναι και μερικοί οπαδοί του Παναθηναϊκού, οι οποίοι είχαν πάει για να δουν τον αγώνα της ομάδας τους με τη Μακάμπι Χάιφα για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το υπουργείο Εξωτερικών:

«Το Υπουργείο Εξωτερικών, μέσω της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ και του Γενικού Προξενείου στα Ιεροσόλυμα, είναι σε συνεχή επαφή με Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή. Ήδη έχει καταγραφει συνολικός αριθμός 149 Ελλήνων επισκεπτών και δρομολογούνται άμεσα διαδικασίες για την ασφαλή μετακίνησή τους στο αεροδρόμιο και τον επαναπατρισμό τους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωστής Χατζηδάκης και Κώστας Τσιάρας σε κτηνοτρόφους: «Σύντομα συγκεκριμένες πληρωμές» – «Αν δεν γίνουν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα»
«Καταλαβαίνουμε την πίεση, που έχουν και οι γεωργοί μας και οι κτηνοτρόφοι μας, αλλά κι εμείς έχουμε αντίστοιχη πίεση από την πλευρά των Βρυξελλών», σημείωσε, ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Χατζηδάκης
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας σε συνάντηση με κτηνοτρόφους
Ελλάδα και ΗΠΑ υπέγραψαν κοινή διακήρυξη οικονομικής ασφάλειας με τη «σφραγίδα» Τραμπ – Τι προβλέπει η συμφωνία
Στην Αθήνα «φυτεύτηκε» ο πνευματικός σπόρος που άνοιξε τον δρόμο για την επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης που βιώνουμε σήμερα, τόνισε η πρέσβης των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Διακήρυξη Οικονομικής Ασφάλειας υπέγραψαν η Ελλάδα και οι ΗΠΑ στο Ζάππειο Μέγαρο