Πολιτική

Politico και Handelsblatt πανηγυρίζουν για την Ελλάδα

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έφθασαν χθες το βράδυ σε συμφωνία που θα οδηγήσει στην εκταμίευση της επόμενης δόσης που χρειάζεται η Ελλάδα για να καλύψει την αποπληρωμή χρέους ύψους 7,4 δισεκατομμυρίων ευρώ τον Ιούλιο.

Η Αθήνα ωστόσο δεν θα λάβει την εκτενέστερη ελάφρυνση χρέους που επεδίωκε πριν από το τέλος του προγράμματος ύψους 86 δισεκατομμυρίων στα μέσα του 2018, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Politico.

Πάντως, η ελληνική κρίση μπορεί τώρα να αφαιρεθεί από την λίστα των προτεραιοτήτων τη Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η τελευταία ελληνική συμφωνία, αν και δύσκολα μπορεί να χαρακτηρισθεί τέλεια, μπορεί να χρησιμεύσει ως πρώτο βήμα προς την ενίσχυση μακροπρόθεσμα της υγείας του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, συμπεραίνει το Politico.

Η Ελλάδα αποκτά νέα χρήματα γράφει η Handelsblatt

Μετά τον νέο γύρο των διαπραγματεύσεων στο Λουξεμβούργο, οι υπουργοί Οικονομικών του ευρώ συμφώνησαν να χορηγήσουν νέα δάνεια στην Αθήνα. Έτσι η υπερχρεωμένη Ελλάδα αποκτά νέα χρήματα. Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν να δώσουν στην Ελλάδα περίπου 8,5 δισ. ευρώ από τον ESM.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), δήλωσε μετά από μια μακρά καθυστέρηση, επίσημα τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα, καθώς αυτό για τη Γερμανία αποτελούσε βασική προϋπόθεση για την απελευθέρωση των νέων κεφαλαίων.
Ωστόσο, τα χρήματα θα καταβληθούν μόνο όταν γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους, δήλωσε ο επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Η χρηματοδοτική συνεισφορά θα είναι «περίπου δύο δισεκατομμύρια δολάρια».

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μίλησε για ένα «μεγάλο βήμα προς τα εμπρός», καθώς υπάρχει συμφωνία σε όλα τα επίπεδα. Αυτό περιλαμβάνει την ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα, όταν λήξει το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα το 2018. Θα προετοιμάσουμε μια στρατηγική εξόδου για να μπορέσει η Ελλάδα να σταθεί το επόμενο έτος στα δικά της πόδια, έγραψε ο Ντάισελμπλουμ στο Twitter.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΚΚΕ κατά της καμπάνιας του ΥΠΕΘΑ για τη στράτευση γυναικών: «Είμαστε ριζικά αντίθετοι»
Το τμήμα της ΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας κάνει λόγο για επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στους πολέμους και απορρίπτει το κυβερνητικό επιχείρημα περί ενίσχυσης της άμυνας
Γυναίκες στον στρατό
Χατζηδάκης για αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Εξετάζονται παρεμβάσεις, είμαστε ήδη σε συζητήσεις με τις εταιρείες
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε για συγκράτηση της ακρίβειας λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή και εξέφρασε αισιοδοξία του για τη φετινή τουριστική πορεία
Πλοίο, επιβάτες, ακτοπλοϊκά
Η Κωνσταντοπούλου δημοσίευσε βίντεο από τον καυγά της στη Βουλή με τους Μαρκόπουλο και Λαζαρίδη: «Με λέει γυμνοσάλιαγκα», «Τραμπούκοι»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας συνοδεύει την ανάρτησή της με αιχμές κατά της ΝΔ και το hashtag #parakratos, μετά το επεισόδιο στην Ολομέλεια
Λαζαρίδης και Μαρκόπουλος, βίντεο Κωνσταντοπούλου
15