Πολιτική

Πώς «διαβάζει» η ΝΔ τις δημοσκοπήσεις – Οι ανακατατάξεις στην Κεντροαριστερά και η απάντηση της κυβέρνησης

Τα δημοσκοπικά ευρήματα της Opinion Poll, που αποτυπώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει δυνάμεις και να δίνει τη δεύτερη θέση στο ΠΑΣΟΚ, δεν ξάφνιασαν τη ΝΔ.

Το νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται στον ΣΥΡΙΖΑ αφήνει χώρο στο έτερο κόμμα της κεντροαριστεράς και στα αριστερά κόμματα, κυρίως το ΚΚΕ, να κερδίσουν την προτίμηση των πολιτών, εκτιμούν στην ΝΔ.

«Τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ δεν μας αφορούν, εμείς είμαστε προσηλωμένοι στο μεταρρυθμιστικό μας έργο και στη στήριξη των πολιτών» δηλώνει στέλεχος της κυβερνητικής παράταξης στο newsit.gr. «Το γεγονός ότι η ΝΔ παραμένει σταθερά πρώτη και με διαφορά αποτυπώνει ότι οι πολίτες αναγνωρίζουν τις προσπάθειες μας να βελτιώσουμε την καθημερινότητα τους» προσθέτει.

Δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με τη πολιτικό βαρόμετρο της Opinion Poll για το Action24 – στην πρώτη μέτρηση της κοινής γνώμης μετά τις ηχηρές αποχωρήσεις στην Κουμουνδούρου – η ΝΔ προηγείται με 18,2 μονάδες του δεύτερου κόμματος, που αυτή τη φορά στη θέση αυτή βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ. Η «γαλάζια» παράταξη συγκεντρώνει ποσοστό 31,2% έναντι 12,9% του κόμματος του Νίκου Ανδρουλάκη, και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη στην τρίτη θέση με 11,9%.

Πιθανή η συγκρότηση νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας με αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Οι ανακατατάξεις στην κεντροαριστερά αλλά και οι εσωκομματικοί τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ, με την επανεμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη συνοχή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βρίσκονται στο ραντάρ της κυβερνητικής παράταξης, ωστόσο αποφεύγουν να κάνουν δημόσια το οποιοδήποτε σχόλιο.

Το ενδεχόμενο νέων αποχωρήσεων από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και η δημιουργία μίας νέας Κ.Ο (το μίνιμουμ που απαιτείται για τη συγκρότηση της είναι 10 βουλευτές) από τους αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θεωρείται απίθανο ως σενάριο, ωστόσο και στην Πειραιώς βρίσκονται εν αναμονή των αποφάσεων της Έφης Αχτσιόγλου και της ομάδας βουλευτών που τη στηρίζουν.

«Εμάς μας ενδιαφέρει να υπάρχει μία σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση» περιορίζονται να δηλώνουν τα κυβερνητικά στελέχη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Κατ’ ιδίαν ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για τη Μέση Ανατολή, συνάντηση την Τρίτη με Ανδρουλάκη
Ο πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί την Τετάρτη (04.03.2026) στη Βουλή στη συζήτηση για την επιστολική ψήφο των αποδήμων – Ενημέρωση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών από τον Γιώργο Γεραπετρίτη
Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης 7
Βασίλης Κικίλιας: 85 Έλληνες ναυτικοί εντός της εμπόλεμης ζώνης, 325 πλοία ελληνικών συμφερόντων στη Μέση Ανατολή
Σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλιας, τις τελευταίες ώρες έχουν καταγραφεί επιθέσεις με πυραύλους και drones σε εμπορικά πλοία, καθώς και πλήγματα σε λιμενικές εγκαταστάσεις, ναυτικές βάσεις και υπεράκτια υποδομή
Δεξαμενόπλοιο