Πολιτική

Πως θα γίνει η νέα διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας – Όλο το χρονοδιάγραμμα

Όλες οι διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα ξεκινήσουν στις 5 Φεβρουαρίου όταν θα γίνει η εκλογή Προεδρείου της Βουλής.



Πέντε ημέρες μετά, δηλαδή στις 10 Φεβρουαρίου θα γίνει η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Στην 1η ψηφοφορία απαιτούνται 180 ψήφοι.

Η δεύτερη ψηφοφορία θα γίνει πέντε ημέρες μετά δηλαδή στις 15 Φεβρουαρίου και απαιτούνται 151 ψήφοι.
Αν και τότε δεν εκλεγεί Πρόεδρος, τότε στις 20 Φεβρουαρίου θα γίνει η τρίτη ψηφοφορία και για να εκλεγεί Πρόεδρος απαιτείται σχετική πλειοψηφία.

Σημειώνεται ότι αν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου τότε παράλληλα με τις διερευνητικές εντολές θα γίνεται και η διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ σε συνάντηση με την ομάδα της Αμερικανικής Αποστολής στην Ελλάδα – Την Τρίτη θα συναντηθεί με Τασούλα και Γεραπετρίτη
Την Τετάρτη το πρωί, στις 10:00, η νέα πρέσβης των ΗΠΑ θα μεταβεί στο μέγαρο Μαξίμου για την πρώτη επίσημη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Μαρινάκης: Άστοχη επικοινωνιακά η διαχείριση του κλεισίματος των ΕΛΤΑ από την διοίκηση – Δεν υπάρχει διάθεση υπαναχώρησης  
«Η κυβέρνηση επί της ουσίας της απόφασης να κλείσουν κάποια καταστήματα και να μην μπαίνει μέσα εκατομμύρια μια εταιρεία που είναι στο Υπερταμείο δεν είναι αντίθετη»
Υποκατάστημα των ΕΛΤΑ
29
Το μεγάλο πάρτι της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ και το συρτάκι - «Δεν θα απογοητεύσω τις ΗΠΑ και την Ελλάδα»
Την Τρίτη αναλαμβάνει επίσημα καθήκοντα - «Ως πρέσβης ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους Έλληνες συμμάχους μας για την προώθηση της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο»
Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ 21