Πολιτική

Προειδοποιήσεις από Ντομπρόφσκις – Ο κίνδυνος για κούρεμα των καταθέσεων

Το θετικό και φιλικό κλίμα στο οποίο διεξήχθη η συνάντηση του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόφσκις, επισημαίνουν κυβερνητικοί κύκλοι, προσθέτοντας, ότι στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα, όπως τα «κόκκινα δάνεια», η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το ασφαλιστικό και η αγορά εργασίας.

 

Ωστόσο, ο κ. Ντομπρόφσκις έχει συνδέσει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με την αξιολόγηση, κάτι που σημαίνει πως εάν δεν προχωρήσει άμεσα η αξιολόγηση μέχρι το τέλος του έτος, δεν αποκλείεται να κινδυνεύουν με κούρεμα οι καταθέσεις.

Πάντως, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν έχει ήδη επιβεβαιώσει το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις στο θέμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και τα κόκκινα δάνεια, που δεν αποκλείουν να οδηγήσουν και σε καθυστέρηση της δόσης των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ .

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, ο πρωθυπουργός επισήμανε καταρχήν ότι η Ελλάδα σηκώνει πολύ βάρος σε σχέση με το προσφυγικό και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό και από την ΕΕ και από τους θεσμούς.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης την αναγκαιότητα πολιτικής σταθερότητας για την εφαρμογή του προγράμματος, σημειώνοντας ότι ορισμένα μέτρα, όπως τα «κόκκινα δάνεια», πλήττουν την κοινωνική συνοχή και επιβαρύνουν τις αντοχές της κοινωνίας.

Σύμφωνα, πάντα, με τους ίδιους κυβερνητικούς κύκλους, ο κ. Ντομπρόφσκις από την πλευρά του είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν δογματισμοί και εξέφρασε την πεποίθησή του για την δυνατότητα εξεύρεσης κοινού τόπου μεταξύ Ελλάδας και θεσμών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν μπορεί το ρωσικό φυσικό αέριο να μπαίνει στην Ευρώπη από την πίσω πόρτα, την Τουρκία
«Η Ελλάδα είναι πάροχος ενέργειας και ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρώπη. Θέλουμε να διασφαλίσουμε τις ενεργειακές υποδομές χωρίς γεωπολιτικές εντάσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ζάππειο
137
Πιερρακάκης για Ταμείο Ανάκαμψης: Η επίδρασή του θα διαρκέσει πολύ πέρα από τη λήξη του – Έρχονται νέα μέτρα για το Στεγαστικό
«Η διαβούλευση αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ. Όπως συμβαίνει πλέον σε όλη την Ευρώπη, ο ρόλος του ταχυδρόμου ενισχύεται ως παρόχου ολοκληρωμένων υπηρεσιών από πόρτα σε πόρτα»
Κυριάκος Πιερρακάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε την Κάγια Κάλας στο Μέγαρο Μαξίμου – Η ΕΕ επιδιώκει να ενισχύσει τον στρατηγικό της ρόλο απέναντι στις περιφερειακές κρίσεις
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής συζήτησαν για τον πόλεμο στην Ουκρανία, την κατάσταση στη Γάζα, τη σταθερότητα στη Μεσόγειο και το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κάγια Κάλλας