Πολιτική

Προειδοποίηση Μοσκοβισί: Πρέπει να πάρετε σκληρές αποφάσεις έως το τέλος του 2015

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί επέμεινε σήμερα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο στις Βρυξέλλες ότι υπάρχουν «σκληρές αποφάσεις» οι οποίες πρέπει να ληφθούν «ως το τέλος της χρονιάς» από την κυβέρνηση της Ελλάδας και αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου να συνεχίσει να λαμβάνει κεφάλαια από τους διεθνείς πιστωτές της.

«Υπάρχουν προκλήσεις, υπάρχουν σκληρές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν ως το τέλος της χρονιάς», τόνισε ο Πιερ Μοσκοβισί, που αναμένεται να βρίσκεται στην Αθήνα την Τρίτη και την Τετάρτη.

«Από τον Ιούλιο εργαζόμαστε μέσα σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας αναμφίβολα χωρίς προηγούμενο ανάμεσα σε μια ελληνική κυβέρνηση και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς από την έναρξη της ελληνικής κρίσης» χρέους, σημείωσε πάντως με ικανοποίηση ο Ευρωπαίος επίτροπος.

«Αυτό δεν σημαίνει πως όλα είναι εύκολα, υπάρχουν περίπλοκα ζητήματα, υπάρχουν προκλήσεις (…), αλλά διαπιστώνω μια αμοιβαία βούληση να εργαστούμε μαζί», πρόσθεσε ο Μοσκοβισί.

Ο επίτροπος επέμεινε ότι πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα που ζητούν οι πιστωτές πριν εκταμιευθεί το ποσό των 2 δισεκ. ευρώ που αναμένει η ελληνική κυβέρνηση.

«Το προαπαιτούμενο είναι να ληφθούν τα μέτρα», πρόσθεσε ο Πιερ Μοσκοβισί, επισημαίνοντας ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι σημαντική διότι θα δοθούν «διευκρινήσεις ως προς αυτό» από την Αθήνα.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Με... φάλτσα η διεύρυνση ΠΑΣΟΚ: Πατεντάλης και Κορακάκης «αδειάζουν» τη Χαριλάου Τρικούπη – Διαψεύδουν τη συμμετοχή τους
«Βρήκα το όνομά μου σε λίστα χωρίς να γνωρίζω τι και πώς συντονίζει», δηλώνει ο συγγραφέας, ενώ ο μουσικοσυνθέτης επισημαίνει ότι η σχέση του με το ΚΚΕ είναι γνωστή
Μιχάλης Πατεντάλης και Βαγγέλης Κορακάκης
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ένα ακόμα μπάζωμα της κυβέρνησης» – Ένσταση για το κλείσιμο της εξεταστικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατήγγειλε την προσωπικά τον πρωθυπουργό, το Μαξίμου και την ΚΟ της ΝΔ «για ένα ακόμα μπάζωμα της αλήθειας» στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή
Άρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ μετά την ανακοίνωση του δεύτερου κύματος διεύρυνσης με Βαγγέλη Κορακάκη και Θεοδόση Πελεγρίνη
Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης διέψευσε την συμμετοχή του στην Επιτροπή της Χαριλάου Τρικούπη, ενώ εσωκομματικές αντιδράσεις υπήρξαν για τον πρώην πρύτανη του ΕΚΠΑ
Βαγγέλης Κορακάκης και Θεοδόσης Πελεγρίνης 5