Πολιτική

Προκαταρκτική για Novartis – Δημοκρατική Συμπαράταξη: “Αποχωρούμε εάν δεν κληθεί για κατάθεση ο κ. Φρουζής”

Ουσιαστική λειτουργία της επιτροπής προκαταρκτική εξέτασης για τη NOVARTIS, με εξέταση μαρτύρων και έρευνα των στοιχείων, ζητούν κόμματα της αντιπολίτευσης. Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι και η Δημοκρατική Συμπαράταξη προειδοποίησαν ότι θα αποχωρήσουν αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα να προχωρήσει αμέσως η εξέταση μαρτύρων.

Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τη NOVARTIS, ο βουλευτής Θεόδωρος Παπαθεοδώρου προέβη σε δημόσια δήλωση/προειδοποίηση προς την πλειοψηφία της επιτροπής (ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ).

«Στην προανακριτική επιτροπή για τη NOVARTIS έχουμε ζητήσει από την πρώτη στιγμή να έχει πλήρεις αρμοδιότητες για να εξετάσει την υπόθεση. Στην προηγούμενη συνεδρίαση καταθέσαμε έγγραφο αίτημα, στον προγραμματισμό μας, να καλέσουμε τον κ. Φρουζή να δώσει εξηγήσεις για όλα τα θέματα τα οποία άπτονται αυτής της υπόθεσης καθώς και άλλους μάρτυρες και ζητάμε από την πλειοψηφία αυτό να γίνει αποδεκτό έτσι ώστε να τελειώνουμε με τις συζητήσεις περί αρμοδιότητας, γιατί η επιτροπή έχει αρμοδιότητα, και να προχωρήσουμε στην ουσιαστική εξέταση της υπόθεσης» δήλωσε ο κ. Παπαθεοδώρου.

Και πρόσθεσε: «Εάν δεν το κάνουν δεκτό, για εμάς είναι πλέον επιλογή να μην συμπράξουμε, να μη νομιμοποιήσουμε καμία συζήτηση ή παρελκυστική διαδικασία που έχει ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ και αυτό το οποίο ζητάμε σήμερα είναι ουσιαστική λειτουργία της επιτροπής. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν γίνει αυτό δεκτό, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε όλο αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι που κάνει η κυβέρνηση -ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ- να καταγγείλουμε επίσης την παρελκυστική τακτική έτσι να περνάνε οι συνεδριάσεις χωρίς να κάνουμε τίποτα, και θα αποχωρήσουμε από την προκαταρκτική επιτροπή, καταγγέλλοντας τελικά τη σκευωρία που έστησε η κυβέρνηση εδώ και κάποιες εβδομάδες».

Τόσο, η Νέα Δημοκρατία όσο και το Ποτάμι υιοθέτησαν την ίδια στάση. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση της κυβέρνησης είναι να καταθέσουν οι 9 εμπλεκόμενοι, πλην του κ. Βενιζέλου που έχει καταθέσει τις απόψεις του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Λατινοπούλου για Μαδούρο: «Δεν υπήρξε παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου αλλά σύλληψη ναρκέμπορου – Αφού κλαίνε Αριστεροί και Βελόπουλος, το βλέπουμε θετικά»
«Όποιος θέλει να υπερασπιστεί τον Μαδούρο, να πάει να ζήσει στη Βενεζουέλα» τόνισε η πρόεδρος της «Φωνής Λογικής»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
9
Άκης Σκέρτσος για την απώλεια του αδελφού του και τα Τέμπη: «Ας μιλήσουμε από καρδιάς για το δράμα»
Ο υπουργός Επικρατείας απευθύνει έκκληση για σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων και στους θεσμούς, προειδοποιώντας για τους κινδύνους της πολιτικής εργαλειοποίησης του πένθους και της διολίσθησης στον διχασμό.
Άκης Σκέρτσος