Πολιτική

Προκαταρκτική για Novartis – Δημοκρατική Συμπαράταξη: “Αποχωρούμε εάν δεν κληθεί για κατάθεση ο κ. Φρουζής”

Ουσιαστική λειτουργία της επιτροπής προκαταρκτική εξέτασης για τη NOVARTIS, με εξέταση μαρτύρων και έρευνα των στοιχείων, ζητούν κόμματα της αντιπολίτευσης. Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι και η Δημοκρατική Συμπαράταξη προειδοποίησαν ότι θα αποχωρήσουν αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα να προχωρήσει αμέσως η εξέταση μαρτύρων.

Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τη NOVARTIS, ο βουλευτής Θεόδωρος Παπαθεοδώρου προέβη σε δημόσια δήλωση/προειδοποίηση προς την πλειοψηφία της επιτροπής (ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ).

«Στην προανακριτική επιτροπή για τη NOVARTIS έχουμε ζητήσει από την πρώτη στιγμή να έχει πλήρεις αρμοδιότητες για να εξετάσει την υπόθεση. Στην προηγούμενη συνεδρίαση καταθέσαμε έγγραφο αίτημα, στον προγραμματισμό μας, να καλέσουμε τον κ. Φρουζή να δώσει εξηγήσεις για όλα τα θέματα τα οποία άπτονται αυτής της υπόθεσης καθώς και άλλους μάρτυρες και ζητάμε από την πλειοψηφία αυτό να γίνει αποδεκτό έτσι ώστε να τελειώνουμε με τις συζητήσεις περί αρμοδιότητας, γιατί η επιτροπή έχει αρμοδιότητα, και να προχωρήσουμε στην ουσιαστική εξέταση της υπόθεσης» δήλωσε ο κ. Παπαθεοδώρου.

Και πρόσθεσε: «Εάν δεν το κάνουν δεκτό, για εμάς είναι πλέον επιλογή να μην συμπράξουμε, να μη νομιμοποιήσουμε καμία συζήτηση ή παρελκυστική διαδικασία που έχει ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ και αυτό το οποίο ζητάμε σήμερα είναι ουσιαστική λειτουργία της επιτροπής. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν γίνει αυτό δεκτό, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε όλο αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι που κάνει η κυβέρνηση -ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ- να καταγγείλουμε επίσης την παρελκυστική τακτική έτσι να περνάνε οι συνεδριάσεις χωρίς να κάνουμε τίποτα, και θα αποχωρήσουμε από την προκαταρκτική επιτροπή, καταγγέλλοντας τελικά τη σκευωρία που έστησε η κυβέρνηση εδώ και κάποιες εβδομάδες».

Τόσο, η Νέα Δημοκρατία όσο και το Ποτάμι υιοθέτησαν την ίδια στάση. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση της κυβέρνησης είναι να καταθέσουν οι 9 εμπλεκόμενοι, πλην του κ. Βενιζέλου που έχει καταθέσει τις απόψεις του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το ΠΑΣΟΚ «βλέπει» προανακριτική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το σκάνδαλο γιγαντώθηκε επί ΝΔ»
«Η ΝΔ γεννάει πιο πολλά σκάνδαλα από όσα αντέχει η δημόσια συζήτηση με αποτέλεσμα η ατζέντα να καταλαμβάνεται αναγκαστικά μονοθεματικά από σκάνδαλα λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Kυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ: «Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέτρα για να μην παγιωθεί νέα μεταναστευτική οδός προς την Κρήτη»
Η συνεργασία με τρίτες χώρες για εξοπλιστικά νοείται με χώρες που συμμερίζονται εξωτερική πολιτική και τις πολιτικές ασφάλειας, είπε πρωθυπουργός στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 17