Πολιτική

Προσκλητήριο επιστροφής στη ΝΔ εκείνων που ψήφισαν Δήμα – Δεν συζητά παραίτησή του ακόμα και σε ήττα ο Σαμαράς

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις με το κυβερνητικό στρατόπεδο να περνάει αμέσως στην επίθεση αφού με την ομιλία του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σήμανε την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Χρησιμοποιώντας τη φράση “είμαι εδώ” την όποια επανέλαβε τρεις φορες ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό. Ο κ. Σαμαράς έσπευσε άμεσα να ανακοινώσει την ημερομηνία των εκλογών στις 25 Ιανουαρίου ενώ έδωσε και το στίγμα της προεκλογικής ρητορικής της ΝΔ η οποία θα βασιστεί στο μότο “Αλήθεια – Ευθύνη”.

Ο πρωθυπουργός, έστειλε μήνυμα και στη βαση του κόμματός του αφού άφησε να εννοηθεί οτι δεν θα αποχωρήσει απο την ηγεσία του κόμματος σε περίπτωση ήττας, ενώ υποστήριξε οτι η “νίκη είναι δική μας”.

Κυβερνητική πηγή μιλώντας σε δημοσιογράφους έλεγε μετά την τοποθέτηση του Πρωθυπουργου οτι “τρία είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων που δείχνουν οτι η ΝΔ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές: Αυξάνεται η εμπιστοσύνη στη ΝΔ, η καταλληλότητα Σαμαρά και η ψαλίδα κλείνει αισθητά στις τελευταίες δημοσκοπήσεις”.

Ακόμα, η ίδια πηγή μίλησε “για την αγανάκτηση προς την αντιπολίτευση καθώς η πλειοψηφία του κόσμου δεν θέλει εκλογές” ενώ υποστήριξε οτι στις εκλογές ο κόσμος ψηφιζει για το μελλον”.

Επιτέθηκε μάλιστα και στον ΣΥΡΙΖΑ λεγοντας: «Ό,τι είπαν καταγγέλθηκε διεθνώς. Να δουμε ποιοί θα φύγουν με ελικόπτερα, μετα τις εκλογές».

Για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας η κυβερνητική πηγή σχολίασε: «Έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει. Δώσαμε την ευθύνη στους βουλευτές. Οι περισσότεροι ανεξάρτητοι υπερψήφισαν». Και πρόσθεσε: “Δούλεψε η τρομοκρατία”.

Η ίδια πηγή άφησε να εννοηθεί οτι το επόμενο διάστημα η ΝΔ θα επιχειρήσει άνοιγμα για να συμπεριληφθουν στα ψηφοδέλτια του κόμματος στελέχη που το προηγούμενο διαστημα αποχώρησαν απο τη ΝΔ και στην προεδρική εκλογή στήριξαν την υποψηφιότητα Δήμα.

Απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο στα ψηφοδέλτια της γαλάζιας παραταξης να συμπεριληφθούν οι ανεξάρτητοι προερχόμενοι απο τη Χ.Α Μπούκουρας και Αλεξόπουλος.

Τέλος υποστήριξε για τις διαπραγματευσεις με την τρόικα οτι «Αν βγούμε εμείς κλείνουμε on time. Τα έσοδα πάνε καλά. Η επιλογή της επίσπευσης των εκλογών συνδέεται με την παράταση του προγράμματος».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΑΦΕΡΜΟΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΚΟ ΝΔ: Η απάντηση Μητσοτακη για εκλογές, η ρελάνς με τα ψηφοδέλτια, οι αιχμές και το «τσάμικο» – Όλο το παρασκήνιο
Με στόχο η «γαλάζια» παράταξη να εκπέμψει μήνυμα ενότητας και όχι «μίζερης εσωστρέφειας», ο πρωθυπουργός κάλεσε τους βουλευτές σε ειλικρινή διάλογο, θέτοντας όμως σαφή όρια
Κυριάκος Μητσοτάκης
Συνταγματική Αναθεώρηση: Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για τις προτάσεις Μητσοτάκη – «Καμία συναίνεση»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση και ΝΙΚΗ κατηγορούν την κυβέρνηση ότι επιχειρεί αλλαγή ατζέντας και θεσμική «νομιμοποίηση» πολιτικών που ήδη έχει εφαρμόσει ή παραβιάσει
Ολομέλεια της Βουλής
Έτοιμη η διάταξη για επίσπευση ποινικής διερεύνησης υποθέσεων για πολιτικά πρόσωπα – Έως την Παρασκευή στη Βουλή από το υπουργείο Δικαιοσύνης
Προστίθεται νέο άρθρο στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που αφορά την επίσπευση της ανάκρισης και εκδίκασης αξιοποίνων πράξεων βουλευτών
Γιώργος Φλωρίδης 6