Πολιτική

Πρωτοσέλιδο στη Liberation Τσίπρας και Podemos

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο επικεφαλής των Podemos στην Ισπανία, Πάμπλο Ιγκλέσιας, έγιναν... πρωτοσέλιδο στη Liberation, με τίτλο: «Ευρωπαϊκός Νότος: Η Άνοιξη της κόκκινης Αριστεράς».

Η Liberation έχει χρησιμοποιήσει μια φωτογραφία όπου αγκαλιασμένοι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάμπλο Ιγκλέσιας χαιρετούν τον κόσμο μετά από κάποια ομιλία. Ο υπότιτλος της εφημερίδας είναι: «Με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και τους Podemos στην Ισπανία, οι εναλλακτικές δυνάμεις θα μπορούσαν να κερδίσουν τις επερχόμενες εκλογές. Μεγάλη πίκρα των Βρυξελλών».

«Ένα φάντασμα πλανάται στην Ευρώπη» γράφει η Liberation, σημειώνοντας πως Ελλάδα και Ισπανία φλερτάρουν με την αριστερή διακυβέρνηση. Η γαλλική εφημερίδα χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ πρωτοπόρο της ριζοσπαστικής Αριστεράς και σημειώνει πως μια νίκη του στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου θα μπορούσε να ξαναμοιράσει την… τράπουλα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

«Για κάποιους, αυτό θα ήταν ο χειρότερος εφιάλτης και για άλλους η πιο τρελή ελπίδα», σημειώνεται στο άρθρο.
Σύμφωνα με τη Liberation, ΣΥΡΙΖΑ και Podemos, είναι η «καταιγίδα του Νότου που απειλεί το Βερολίνο». Όπως σημειώνεται, η άνοδος των δυο κομμάτων σε Ελλάδα και Ισπανία ενόψει των εκλογών (σ.σ. στην Ισπανία θα γίνουν τον Νοέμβριο) προκαλεί… ανησυχία στις Βρυξέλλες και κυρίως στο Βερολίνο. Γίνεται άλλωστε αναφορά στο πρόσφατο δημοσίευμα του Spiegel.

Τονίζεται όμως πως και τα δυο κόμματα έχουν κατηγορηματικά δηλώσει πως δεν θα προχωρήσουν σε μονομερείς ενέργειες ούτε και επιθυμούν να βγάλουν τις χώρες τους από την ευρωζώνη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 21
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 19
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 20
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 33