Πολιτική

Προβάδισμα της ΝΔ με 13% – Στα επίπεδα του 1977 τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ

Οι πολίτες που αντιμετωπίζουν καθημερινά συνθήκες πολέμου προκειμένου να καταφέρουν να επιβιώσουν από τη μείωση του εισοδήματός τους και τα φοροεισπρακτικά μέσα, στέλνουν τα δικά τους μηνύματα στους πολίτες.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε δημοσκόπηση της εταιρείας MRB για λογαριασμό του ΑΝΤ1, οι πολίτες προεξοφλούν μη αυτοδυναμία, πτώση στα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων και ενίσχυση της Αριστεράς. Είναι χαρακτηριστικό πως τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας είναι στα επίπεδα του 2009, ενώ του ΠΑΣΟΚ τα ποσοστά έχουν κατρακυλήσει σε επίπεδα του 1977.

Στην εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 32,7% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 19,1%, μία διαφορά άνω του 13%.

Το κόμμα του ΚΚΕ συγκεντρώνει ποσοστό 11,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 8,8%, ο ΛΑΟΣ 7,1%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 7%, η Δημοκρατική Αριστερά 4,7%.

Με επτακομματική Βουλή, η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να συγκεντρώσει 140 έδρες, ενώ το ΠΑΣΟΚ θα συγκεντρώσει μόλις 53 έδρες και 31 το ΚΚΕ, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει αυτοδυναμία.

Το 70% των πολιτών επιθυμεί η διάρκεια της κυβέρνησης Παπαδήμου να είναι μικρή, αλλά έξι στους 10 επιθυμούν κυβέρνηση συνεργασίας.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, προηγείται ο κ. Σαμαράς με ποσοστό 22,2% και ακολουθεί ο κ. Παπανδρέου με ποσοστό 8,6%, ενώ καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο ΚΑΝΕΝΑΣ με ποσοστό 63,2%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης και Κυρανάκης καλούν τον Τραμπ να παρέμβει για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μπορεί να αφήσει ιστορική παρακαταθήκη»
Τα δύο «γαλάζια» στελέχη υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει τη δυνατότητα να ασκήσει πίεση στη Βρετανία, χαρακτηρίζοντας μια τέτοια εξέλιξη παρακαταθήκη για τον δυτικό πολιτισμό
Κυρανάκης και Γεωργιάδης 19
Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις από το κόμμα Καρυστιανού: «Δεν συνθέτει, αλλά λειτουργεί με αρχηγικά στερεότυπα»
Κλιμακώνεται η αμφισβήτηση προς την ηγεσία - Τρία ακόμη πρώην στελέχη κάνουν λόγο για έλλειμμα συλλογικότητας, συγκεντρωτική λειτουργία και απόκλιση από τις ιδρυτικές αρχές του κινήματος
Μαρία Καρυστιανού 37
Ινστιτούτο Τσίπρα για ΔΕΔΔΗΕ: Αυξάνονται οι χρεώσεις, αλλά η θωράκιση του δικτύου μένει πίσω
Ανάλυση του ΙΝΑΤ συνδέει τις πρόσφατες πυρκαγιές με τις καθυστερήσεις στην αναβάθμιση του δικτύου διανομής και θέτει ερωτήματα για τις προτεραιότητες της διοίκησης, τις επενδύσεις, τα μερίσματα και την αξιοποίηση των δημόσιων πόρων
O Αλέξης Τσίπρας (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Στρατηγική προτεραιότητα η βιομηχανία, στόχος μας το αναπτυξιακό άλμα»
Ο πρωθυπουργός κατά την συνεδρίαση με την Κυβερνητική Επιτροπή Βιομηχανίας τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να επιταχύνει μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις και τεχνολογική αναβάθμιση
Κυριάκος Μητσοτάκης
6
ΕΛΑΣ κατά Άδωνι Γεωργιάδη για την κατάρρευση οροφής στο Νοσοκομείο Κορίνθου: Έργα «επικοινωνιακής βιτρίνας» στο ΕΣΥ
Το περιστατικό στο Νοσοκομείο Κορίνθου, λίγες ημέρες μετά τα εγκαίνια έργων ανακαίνισης από τον υπουργό Υγείας, πυροδοτεί νέα πολιτική αντιπαράθεση για την κατάσταση του ΕΣΥ
Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια του ΤΕΠ πριν από λίγες ημέρες ΓΡ.ΤΠ.