Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Η πρώτη φωτογράφιση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο γραφείο του προέδρου της Βουλής!

Η πρώτη φωτογράφιση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο γραφείο του προέδρου της Βουλής!

Το πρώτο… εξώφυλλο ως Πρόεδρος της Βουλής για την Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι γεγονός! Τι είπε για την… σκληρή της στάση στο κοινοβούλιο και την στάση του Προκόπη Παυλόπουλου στην υπόθεση δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η πρώτη συνέντευξη που έδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά την ανάληψη των καθηκόντων της ως η νέα πρόεδρος της Βουλής, δόθηκε στο περιοδικό του Βήματος της Κυριακής, ΒΗΜΑGAZINO και είχε τίτλο “Το νόημα της Ζωής”.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου φωτογραφήθηκε στο γραφείο του Προεδρείου της Βουλής, καταλαμβάνοντας έτσι το εξώφυλλο του περιοδικού

Στην συνέντευξη αυτή η Ζωή Κωνσταντοπούλου στέλνει μηνύματα προς… πάσα κατελυθυνση, λέγοντας ουσιαστικά πως η Βουλή των Ελλήνων θα ελέγχει την κυβέρνηση.

“Είναι μία κυβέρνηση οπυ θα ελέγχεται από ένα ζωντανό κοινοβούλιο που θα ασκήσει το ρόλο του όπως η δημοκρατία επιβάλει και πιστεύω ότι θα συμβάλει δημιουργικά σε μία συνεπή, κοινωνική, αντιμνημονιακή πολιτική με επίκεντρο τον άνθρωπο”, αναφέρει χαρακτηριστικά η εδώ και περίπου έναν μήνα νέα Πόεδρος της Βουλής.

Αναφερόμενη στην… σκληρή στάση που κρατάει εντός του κοινοβουλίου, τόνισε πως αυτό το διδάχτηκ από την δικηγορία: “Με δίδαξε ότι δεν υπάρχει κανένας αγώνας που δεν μπορεί να κερδηθεί, δεν υπάρχει καμία υπόθεση χαμένη από χέρι”.

Σχετικά με την αρνητική στάση που κράτησε σχετικά με την συμφωνία της κυβέρνησης με το Eurogroup, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε: “Η Αριστερά υπάρχει και μπορεί ακριβώς να αναλαμβάνει την ευθύνη και να εγγυάται μία άλλη πορεία και ένα άλλο μέλλον για την κοινωνία ακριβώς γιατί και μέσα στην εσωτερική της διάρθρωση τίποτα δεν είναι δεδομένο. Δεν υπάρχουν ούτε τετελεσμένα, ούτε προεξοφλημένες λογικές και τακρικές”.

Υποστήριξη σε Παυλόπουλο

Τέλος, για μία ακόμη φορά εξήρε την στάση που κράτησε ο διάδοχος του Καρόλου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στην υπόθεση δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Τόνισε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Βουλής: “Ο Προκόπης Παυλόπουλος, στις 10 το βράδυ μόλις είχαν βγει τα πρώτα ρεπορτάζ, έκανε δημόσια δήλωση ότι ένα τέτοιο γεγονός, μία δολοφονία παιδιού, είναι ανεπίτρεπτο σε μία δημοκρατία υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Όταν επί ώρες υπήρξε πλήρης άρνηση των αρμοδίων να συλλάβουν τους δράστες και να τους πάρουν τα όπλα, υπέβαλε την παραίτησή του. Επιπλέον δεν ενέδωσε στις εισηγήσεις περί επιβολής στρατιωτικού νόμου”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε