Πολιτική

Ψηφίζουν Τσίπρα Ιταλοί διανοούμενοι και καλλιτέχνες

Η εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα» προβάλλει την έκκληση Ιταλών διανοουμένων υπέρ της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και για λίστα της κοινωνίας των πολιτών.

Σε σημερινό σχόλιό της, η ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, προβάλλει, σήμερα, την έκκληση Ιταλών διανοουμένων και καλλιτεχνών, υπέρ της υποψηφιότητας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η έκκληση, μεταξύ των άλλων, υπογράφεται από τον συγγραφέα και σκηνοθέτη Αντρέα Καμιλλέρι, την δημοσιογράφο Μπάρμπαρα Σπινέλλι, τον φιλόσοφο Πάολο Φλόρες Ντ’ Αρκάις, τον ιστορικό και κοινωνιολόγο Μάρκο Ρεβέλλι και τον κοινωνιολόγο και συγγραφέα Λουτσιάνο Γκαλλίνο.

«Οι ευρείες κυβερνητικές συμμαχίες, στην Ιταλία και την Ευρώπη, φτιάχτηκαν για να διατηρηθεί η υπάρχουσα κατάσταση. Λέμε όχι στη μεγάλη κοινοβουλευτική συμμαχία που ετοιμάζουν οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές και χριστιανοδημοκράτες. Θα παρουσιαστούμε στις ευρωεκλογές με μια εναλλακτική προγραμματική πρόταση, για πραγματική ρήξη».

Στην έκκληση των Ιταλών διανοουμένων, οι οποίοι τάσσονται υπέρ της δημιουργίας ενός διακρατικού ψηφοδελτίου που να στηρίζει την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα και να απαρτίζεται από μέλη της κοινωνίας των πολιτών, υπογραμμίζεται, επίσης, ότι «αν η Ευρώπη θέλει να επιζήσει πρέπει να αλλάξει ριζικά. Πρέπει να αποκτήσει τα αναγκαία οικονομικά μέσα, με ένα σχέδιο Μάρσαλ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να καλύψει τις μεγάλες διαφορές και ανισότητες που έχουν δημιουργηθεί».

Τέλος, τονίζεται ότι «στο ψηφοδέλτιο αυτό μπορούν να συμπεριληφθούν άτομα τα οποία να ανήκουν και σε συγκεκριμένα κόμματα, αλλά που να μην έχουν εκλεγεί σε σημαντικά αξιώματα και να μην έχουν αναλάβει θέσεις μεγάλης ευθύνης κατά την τελευταία δεκαετία».

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν πρόκειται να καταστήσω συνομιλητή μου κανέναν συκοφάντη - Κάποιοι νοσταλγούν τις κρεμάλες στο Σύνταγμα
«Ο συνασπισμός της τοξικότητας Κωνσταντοπούλου, Βελόπουλου, Κασσελάκη και Νατσιού δεν είναι κάτι νέο. Το έχουμε ξαναζήσει στις πάνω και κάτω πλατείες και την μοιραία διακυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου», τόνισε ο πρωθυπουργός
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ 48
Προβλήματα με το καλημέρα στη Βουλή στη συζήτηση για την Προανακριτική - Το χρονόμετρο, οι ενστάσεις και οι εντάσεις
Ένταση από τα... αποδυτήρια με την υποβολή ενστάσεων επί της διαδικασίας για τη σύσταση Προανακριτικής με καταγγελίες και προαναγγελίες αποχωρήσεων
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής
Live η συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής - Οι 14 κάλπες και η μυστική ψηφοφορία
Η συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει με ενστάσεις επί της διαδικασίας με αιχμή τον τρόπο, που αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία από την Διάσκεψη των Προέδρων, να διεξαχθεί η ψηφοφορία ανά πρόταση
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής 4