Πολιτική

Ρένα Δούρου: Η αξιολόγηση έπρεπε να κλείσει

Την άποψη ότι η αξιολόγηση «έπρεπε να κλείσει» εκφράζει η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου», αλλά παράλληλα τονίζει ότι ο δημόσιος λόγος «πρέπει να αφορά τους τρόπους ανάκτησης της εθνικής μας οικονομίας», γιατί «μόνον έτσι θα αποκτήσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία».

Η κα Δούρου χαρακτηρίζει «σημαντικό» το γεγονός ότι μόλις έκλεισε η διαπραγμάτευση ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συγκάλεσε σύσκεψη περιφερειαρχών. «Είναι σημαντικό γιατί σηματοδοτεί μια αντίληψη για αποκεντρωμένη ανάπτυξη – το κλειδί για τη δημιουργία βιώσιμων θέσεων εργασίας», τονίζει.

Εξάλλου, η περιφερειάρχης αναφέρεται στη συμφωνία που υπεγράφη με το ΕΒΕΑ, λέγοντας ότι σε αυτή περιγράφονται ενέργειες που «είναι στα σκαριά εδώ και μήνες και αφορούν τη στήριξη της επιχειρηματικότητας των νέων ανθρώπων, στις παραγωγικές τους πρωτοβουλίες». «Η πατρίδα χρειάζεται έναν υγιή ιδιωτικό τομέα, που δεν θα κάνει επενδύσεις με χρήματα του κράτους (sic), και ένα αποτελεσματικό Δημόσιο, χωρίς γραφειοκρατία», προσθέτει.

Επίσης, περιγράφει το νέο σχεδιασμό για τη διαχείριση απορριμμάτων ως ένα μοντέλο που «ακολουθεί τις αρχές της ανακύκλωσης, της εγγύτητας και της κυκλικής οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Τέλος, επισημαίνει την αναγκαιότητα αλλαγής του θεσμικού πλαισίου της τοπικής αυτοδιοίκησης, λέγοντας ότι «θα έπρεπε να είχε γίνει χθες».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331