Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Reuters: Μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα!

Reuters: Μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα!

– Οι εκλογές είναι στις 6 Νοεμβρίου!
– Η ΕΕ δεν θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα στον Ομπάμα μεταδίδει το πρακτορείο
– Σε εξέλιξη η συνάντηση Στουρνάρα – τρόικας
– Προγραμματισμένη η αναχώρηση της τρόικας λέει η ΚΟΜΙΣΙΟΝ
– Ολονύχτιες διαβουλεύσεις – Όλο το παρασκήνιο
– Γιατί έφυγε ο Τόμσεν στα μισά της σύσκεψης
– Όλα τα μέτρα που έχουν “κλειδώσει”

Πολλά ερωτήματα προκύπτουν από την είδηση που μετέδωσε λίγο πριν τις 17.00 το απόγευμα το πρακτορείο Reuters και ενω είναι σε εξέλιξη η συνάντηση Στουρνάρα – τρόικας.

Όπως μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο: Η έκθεση της Ε.Ε. και του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας αναμένεται να καθυστερήσει για μετά τις 6 Νοεμβρίου προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αναταράξεων στην παγκόσμια οικονομία πριν τις αμερικανικές εκλογές.

Το Reuters επικαλείται Ευρωπαίους αξιωματούχους και διπλωμάτες.

Και σήμερα επιχειρείται μια δραματοποίηση των γεγονότων μέχρι την τελευταία στιγμή φαίνεται αφού και με την “βούλα” της ΚΟΜΙΣΙΟΝ φαίνεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας – τρόικας για το πακέτο των μέτρων.

Οι αντιδράσεις έχουν μετρηθεί, τα περισσότερα μέτρα έχουν διαρρεύσει και έτσι οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν έχουν λόγο να μείνουν άλλο στην Ελλάδα.

Ξαφνικά από χθες το βράδυ το κλίμα άλλαξε, η τρόικα “μαλάκωσε”, τα ισοδύναμα βρέθηκαν και έτσι όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν, η τρόικα θα αναχωρήσει από την Ελλάδα στις αρχές της εβδομάδας. Είπε μάλιστα ότι η εξέλιξη αυτη δεν αποτελεί ένδειξη εμπλοκής στις διαπραγματεύσεις.

Αλλωστε και στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούν την αναχώρηση προγραμματισμένη.

Οι τροικανοί θα φύγουν από την Αθήνα μετά την ολοκλήρωση της απογευματινής συνάντησης που έχουν από τις 16.00 με τον Γ. Στουρνάρα. Θα επιστρέψουν στην Ελλάδα μία ή δύο ημέρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup στις 8 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ

Εντύπωση πάντως έχει προκαλέσει η αλλαγή στάσης του απεσταλμένου του ΔΝΤ, Πωλ Τόμσεν. Οι διαθέσεις του έχουν αλλάξει προς το χειρότερο έλεγαν πηγές του υπουργείου Οικονμικών. Πάντως, μυστήριο παραμένει τι συνέβη στο διάστημα της μιάμισης ώρας που εγκατέλειψε την σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών λέγοντας ότι έχει μια τηλεδιάσκεψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πως από το «θα φύγω» του Στουρνάρα, φτάσαμε στο… «τελειώνουμε ακόμη και σήμερα με τα μέτρα» – Κλειδώνει το πακέτο πριν την Κυριακή

Ποιες αλλαγές έρχονται στην φορολογία – Βάζουν νέο χαράτσι στα…

 Ποιοι “καίγονται” από τη σύνταξη στα 67

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε