Πολιτική

Ρήγας: Ζητήματα εθνικών συμφερόντων να μην μπαίνουν στη διάσταση της μικροπολιτικής

Να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό ζήτημα με σοβαρότητα ζήτησε από την αντιπολίτευση ο Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 102 FM”.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, τόνισε μεταξύ άλλων πως δεν είναι σωστό ζητήματα τα οποία άπτονται των εθνικών συμφερόντων και της εθνικής συνοχής να μπαίνουν στη διάσταση της μικροπολιτικής.

Ο κ. Ρήγας τόνισε, ακόμα, πως η συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας για το προσφυγικό δεν είναι η καλύτερη, αλλά η τήρηση της είναι απαραίτητη για την διαχείριση των προσφυγικών ροών και για την διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή. Όσον αφορά την συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Ρήγας δήλωσε πως η ελληνική πλευρά περιμένει από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ να ολοκληρώσει τις διαδικασίες για τις οποίες έχει δεσμευτεί.

Για το θέμα της διευθέτησης της ΑΟΖ με την Αλβανία δήλωσε πως θα υπάρξει ευτυχή κατάληξη στην διευθέτηση κάποιων προβλημάτων, που έχουν παρουσιαστεί ενώ επεσήμανε πως η πολύπλευρη εξωτερική πολιτική του Σύριζα έχει αποφέρει καρπούς αφού πλέον η χωρά μας θεωρείται διεθνώς πόλος σταθερότητας στα Βαλκάνια.

Τέλος, ο κ. Ρήγας μίλησε και για το ενδεχόμενο στήριξης της υποψηφιότητας του Γιάννη Μπουτάρη στο δήμο Θεσσαλονίκης σημειώνοντας πως συμβολίζει μια προοδευτική αντίληψη και έχει επιδείξει ένα δημοκρατικό ήθος, το οποίο αξίζουν η Θεσσαλονίκη και Μακεδονία. «Νομίζω πως ανεξάρτητα από τις όποιες διαφορές, γιατί δεν μπορείς να συμφωνήσεις σε όλα, έχει συμβάλει αυτή την περίοδο σε πολύ μεγάλο βαθμό. Άρα λοιπόν το σημαντικό είναι να επικρατήσει μια τέτοια λογική, ανεξάρτητα του ποιος θα ηγηθεί -εγώ θέλω να ελπίζω ότι θα είναι ο κύριος Μπουτάρης- γιατί πρέπει να πάμε σε μια δημοκρατική παρουσία στην πόλη της Θεσσαλονίκης» κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 21
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 6
Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη για τις φωτιές στην Πάτρα: Ζητούσε 112 και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόζουν τις εντολές
«Ο Δήμος Πατρέων στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα - Άκουσα τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη να ενθαρρύνει τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες του 112»
Καμένα αυτοκίνητα στην Πάτρα 219