Πολιτική

“Ρουκέτα” του Spiegel! “‘Αδειασε” ο Τσακαλώτος τον Τσίπρα για τις παροχές;

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του γερμανικού Spiegel, ο Ευκλείδης Τσασκαλώτος, σε συνάντησή του με Γερμανούς βουλευτές στο Βερολίνο, παραδέχθηκε "επικοινωνιακά λάθη" τόσο στην ανακοίνωση παροχών προς τους συνταξιούχους, όσο και στη μείωση του ΦΠΑ στα νησιά.

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel, αναφέρει σε αποκλειστικό του δημοσίευμα ότι σε συνάντηση που είχε το πρωί της Παρασκευής με Γερμανούς βουλευτές στο Βερολίνο, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ζήτησε συγγνώμη (!) που η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε ενημερώσει τους δανειστές για τις παροχές που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Είναι πληροφορίες από… μόνες τους “περίεργες”, αφού ο ίδιος ο πρωθυπουργός, χθες μετά την Σύνοδο Κορυφής, όχι απλά υπερασπίστηκε την απόφασή του για τις συγκεκριμένες εξαγγελίες, αλλά δεν φάνηκε διατεθειμένος να κάνει “ούτε βήμα πίσω”, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως “δεν θέτουν σε καμία διακινδύνευση το πρόγραμμα και τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος, ούτε για φέτος, ούτε έχουν καμία δημοσιονομική επίπτωση για το 2017 και το 2018“.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει το Spiegel, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε ότι ήταν λάθος που δεν είχαν ενημερώσει τους πιστωτές και ζήτησε συγγνώμη, προβάλλοντας και ως “δικαιολογία” την “πίεση του χρόνου”.

Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, σε άρθρο με τίτλο “Η Ελλάδα παραδέχεται επικοινωνιακά λάθη“, τα παραπάνω ειπώθηκαν σε πρωινή συνάντηση της Παρασκευής και τα επιβεβαιώνουν πολλοί από τους συμμετέχοντες.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φέρεται ακόμη να είπε ότι η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να παίρνει τέτοιες αποφάσεις αλλά παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος που δεν είχαν ενημερώσει τους πιστωτές, αποδίδοντας το “λάθος” σε έλλειψη επικοινωνίας.

Πηγή: spiegel.de

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επιχείρηση επαναπροσέγγισης της μεσαίας τάξης μέσω ΔΕΘ – Πακέτο μέτρων ακόμα και 2 δισ. ευρώ
Με τις ανακοινώσεις, το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να εκπέμψει ένα μήνυμα επανεκκίνησης και παράλληλα ένα μήνυμα ότι η επιστροφή του μερίσματος στους πολίτες είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση
O Κυριάκος Μητσοτάκης 5
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει το «πακέτο» της ΔΕΘ: Στο τραπέζι ρυθμίσεις για ενοίκια, φορολογία και «προσωπική διαφορά» συνταξιούχων
Ο Κ. Μητσοτάκης θα δώσει έμφαση και στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση της θέσης της χώρας στη διεθνή «σκακιέρα», όπως και για την αμυντική θωράκιση της χώρας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 135