Πολιτική

Σακελλαροπούλου για Μονή της Χώρας: Ακόμα μία πρόκληση της Τουρκίας

H μετατρoπή και της Μονής της Χώρας σε τζαμί αποτελεί ακόμη μια πρόκληση της τουρκικής ηγεσίας, μετά την Αγία Σοφία, αναφέρει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Kατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Μετά την Αγία Σοφία, η τουρκική ηγεσία προχωρά σε μία ακόμη πρόκληση, μετατρέποντας σε τζαμί και τη Μονή της Χώρας, ενέργεια που προσβάλλει τον χαρακτήρα ενός ακόμη μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και πλήττει τον διαθρησκειακό και διαπολιτισμικό διάλογο», αναφέρει η κα Σακελλαροπούλου με ανάρτησή της στο twitter.

Η απόφαση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της τουρκικής κυβέρνησης. Πρόκειται για την Μονή της Αγίας Σωτήρος εν τη Χώρα στην Κωνσταντινούπολη, η οποία είναι γνωστή για τα υπέροχα ψηφιδωτά και λειτουργεί ως μουσείο. Η απόφαση είχε ληφθεί πέρυσι από δικαστήριο, ωστόσο δεν είχε εφαρμοστεί.

Σήμερα (21.08.2020), όμως, δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως που σημαίνει ότι ο Ερντογάν βάζει μπρος για την υλοποίησή της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης κατά Κυριάκου Μητσοτάκη για Άγνωστο Στρατιώτη και ΟΠΕΚΕΠΕ – Τι είπε για Τσίπρα και Καρυστιανού
«Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης που αξιοποιεί αυτό το σύμβολο για να διχάσει τον ελληνικό λαό, διαδήλωνε μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής
Παύλος Πολάκης για Αλέξη Τσίπρα: Δεν υπάρχουν μεσσίες – Ο ΣΥΡΙΖΑ εχει πρόγραμμα διατυπωμένο στο συνέδριο
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος με την εισήγηση του στην Πολιτική Γραμματεία τάχθηκε με ξεκάθαρο υπέρ της συμπόρευσης με τον Αλέξη Τσίπρα
Παύλος Πολάκης και Αλέξης Τσίπρας