Πολιτική

Σακελλαροπούλου: Σεβασμός και ευγνωμοσύνη για τον αγώνα των Ενόπλων Δυνάμεων

Το δικό της μήνυμα για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η κ. Σακελλαροπούλου τόνισε πως “γιορτάζουμε σήμερα την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία. Αυτό το διάστημα που η επιθετικότητα της Τουρκίας έχει ενταθεί, σκέφτομαι τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι με αυταπάρνηση και υποδειγματικό πατριωτικό ήθος βρίσκονται επί μήνες σε επιφυλακή, χωρίς τη δυνατότητα για μια ανάπαυλα, για μια συνάντηση με την οικογένειά τους».

Παράλληλα έκανε λόγο για «όλους αυτούς τους νέους και τις νέες που φυλάττουν τα χερσαία σύνορά μας, που σχηματίζουν “πλωτά τείχη” με τις φρεγάτες και τα υποβρύχιά μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, που αναχαιτίζουν τα τουρκικά αεροσκάφη όταν παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μας» και προσέθεσε:

«Θέλω να τους απευθύνω ένα ευχαριστώ εκ μέρους όλων των Ελλήνων και να τους διαβεβαιώσω ότι είμαστε πάντα κοντά τους, όχι απλώς με τη σκέψη μας, αλλά και με την έμπρακτη μέριμνά μας. Τους οφείλουμε πολλά».

Τέλος, τόνισε ότι «ο αγώνας τους να αποκρούσουν κάθε απειλή και να θεμελιώσουν ένα ασφαλέστερο μέλλον για την πατρίδα αξίζει τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη όλων μας».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Μετά την τελετή η κ. Σακελλαροπούλου δέχθηκε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μπρα ντε φερ» αγροτών και κυβέρνησης στην Αθήνα μετά το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Αγώνας δρόμου» για να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα πληρωμών
«Οι πραγματικοί δικαιούχοι θα λάβουν τις επιδοτήσεις τους. Η καθυστέρηση των πληρωμών οφείλεται αποκλειστικά στην υποχρέωση να γίνουν οι ενδεδειγμένοι έλεγχοι, όπως ζητά με δύο επιστολές της η Ευρωπαϊκή Ένωση»
EUROKINISSI
Κόντρα ΠΑΣΟΚ – Ιωακείμ Γρυσπολάκη για τα Βορίζια και την οπλοκατοχή στην Κρήτη: «Όταν το θράσος και η εχθροπάθεια δεν έχουν όρια»
«Ο διορισμένος από την Υπουργό Πολιτισμού Διευθυντής του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, Ιωακείμ Γρυσπολάκης, έκανε μία αποκρουστική ανάρτηση», σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
Περιστατικό με πυροβολισμούς και αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε στα Βορίζια Ηρακλείου
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης έριξε «καρφί» για τον Αντώνη Σαμαρά: Εχθροπραξία και μισαλλοδοξία στα εθνικά θέματα είναι καταστροφική
Η αναφορά του υπουργού Εξωτερικών στη Βουλή εκλήφθηκε από πολλούς, ως μια απάντηση με νόημα για όσα του καταλόγισε στην τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρώην πρωθυπουργός
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στη Βουλή 8
Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν δέχομαι μια τραγωδία να γίνεται reality show και πεδίο στείρας κομματικής αντιπαράθεσης
«Δεν δέχομαι μια τραγωδία να γίνεται reality show, μία τραγωδία να γίνεται πεδίο στείρας κομματικής αντιπαράθεσης για να βγάλει την ουρά της έξω η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη»
Ο Νίκος Ανδρουλακης
10