Πολιτική

Σαμαράς: Επιτέλους τα πράγματα αλλάζουν με το τρόπο που εμείς θέλουμε

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κορυφώθηκε σήμερα η Σύνοδος των προέδρων της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που έγινε υπό την αιγίδα της ΟΝΝΕΔ, στην Αθήνα.

Οι εργασίες της Συνόδου κορυφώθηκαν με το Συμβούλιο των Προέδρων των Νεολαιών, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία των προέδρων των Οργανώσεων που συμμετέχουν στη Νεολαία του ΕΛΚ από όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Στο Συμβούλιο των Προέδρων απηύθυνε χαιρετισμό ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος υπογράμμισε μεταξύ άλλων :

“Η παρουσία σας εδώ σήμερα, είναι ελπίδα για όλους μας. Για όλους εμάς τους Ευρωπαίους, οι οποίοι – έχετε δίκιο – αγωνιούν για την καταπολέμηση της οικονομικής στασιμότητας που αποτελεί μια πραγματική απειλή για τις κοινωνίες μας”.

Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και στις προσπάθειες που έγιναν τα τελευταία χρόνια, σημείωσε μεταξύ άλλων: “Σκεφτείτε ότι είμαστε μια χώρα που βρίσκεται σε ύφεση εδώ και έξι χρόνια, ότι έχει ένα ποσοστό ανεργίας, που έφθασε στο αποκορύφωμά της τον περασμένο Σεπτέμβριο, 28%, 60% μεταξύ των νέων, μια χώρα που έχασε, κατά τη διάρκεια της κρίσης κάτι σαν το 28% του ΑΕΠ της χώρας. Τώρα επιστρέφουμε . Έχουμε πλεονάσματα, τόσο στον προϋπολογισμό μας όσο στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών μας. Το τελευταίο τρίμηνο, αν και ακούγεται σαν οξύμωρο σχήμα, είναι αλήθεια, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην περιοχή της Ευρωζώνης, ελπίζοντας να έχουμε κάτι σαν 2,9% το 2015 πραγματική ανάπτυξη. Έτσι, οι θυσίες ήταν τεράστιες, αλλά πιστεύουμε ότι η κρίση σύντομα θα τελειώσει”.

Και κατέληξε ο πρωθυπουργός με ένα μήνυμα ελπίδας: “Έτσι, για μας, τους Έλληνες, η παρουσία τόσων πολλών νέων Ευρωπαίων σήμερα και τόσο πολλών νέων και επιτυχημένων επιχειρηματιών , είναι μια ισχυρή επιβεβαίωση αυτής της ελπίδας. Και μια υποστήριξη που δίνει νόημα σε όλες τις δυσκολίες που έχουμε περάσει και όλες τις προσπάθειες που έχουμε αναλάβει. Ναι, επιτέλους τα πράγματα αλλάζουν με το τρόπο που εμείς θέλουμε”.

Κατά το Συμβούλιο, ψηφίστηκαν τρεις προτάσεις της ΟΝΝΕΔ από όλες τις κεντροδεξιές νεολαίες της Ευρώπης.
Με την υιοθέτηση των προτάσεων αυτών, οι νέοι Ευρωπαίοι πολιτικοί του ΕΛΚ ζητούν από την Τουρκία να σταματήσει τις αυθαιρεσίες στην Κυπριακή ΑΟΖ και να σεβαστεί την εθνική κυριαρχία τόσο της Κύπρου όσο και της Ελλάδας, την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα από τη Μ. Βρετανία στην Ελλάδα και την ενίσχυση των ευρωπαϊκών μέτρων για την πρόληψη και προστασία από τον ιό Έμπολα.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Υπουργείο Εξωτερικών για επιθέσεις σε χριστιανική κοινότητα στη Συρία: Παρακολουθούμε στενά την υπόθεση
Η Αθήνα ζητεί την ταχεία υλοποίηση έρευνας, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για ειρηνική και συμπεριληπτική μετάβαση που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα όλων των Σύρων
Υπουργείο Εξωτερικών
Επικοινωνία Γεραπετρίτη με Αραγτσί για τη Μέση Ανατολή: Αδιανόητο το Ιράν να θεωρεί την Ελλάδα εχθρική χώρα
Ο ΥΠΕΞ επεσήμανε ότι πολλά ελληνικά πλοία βρίσκονται εγκλωβισμένα στον Περσικό Κόλπο, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να υπάρξει ασφάλεια για τα πλοία και τα πληρώματα τους
Γιώργος Γεραπετρίτης 29
Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Καθαρό «όχι» στη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, χωρίς μεγάλες εντάσεις η δεύτερη ημέρα
Οι παρεμβάσεις κορυφαίων στελεχών και πρώην προέδρων κινήθηκαν στον άξονα της πολιτικής αυτονομίας, ενώ οι καταστατικές αλλαγές προκάλεσαν ηπιότερες από τις αναμενόμενες αντιδράσεις
Ανδρουλάκης και Δούκας
9