Πολιτική

Σε σκοπιανό έδαφος ο Τσίπρας για την υπογραφή της συμφωνίας – Βόρεια της Πρέσπας οι υπογραφές για τη Βόρεια Μακεδονία

Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι όπως λένε οι πληροφορίες ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός που θα επισκεφθεί τα Σκόπια. Αυτό καθώς όλα δείχνουν η υπογραφή της συμφωνίας για τη Βόρεια Μακεδονία θα γίνει βόρεια της Μεγάλης Πρέσπας στο έδαφος της γειτονικής χώρας.

Η συμφωνία για τη Βόρεια Μακεδονία θα υπογραφεί από τους υπουργούς Εξωτερικών Κοτζιά και Ντιμιτρόφ σε μια τελετή όπου θα δώσουν το παρόν οι πρωθυπουργοί Τσίπρας και Ζάεφ. Η επίσκεψη του κ. Τσίπρα σε σκοπιανό έδαφος έχει πρακτικό και συμβολικό στόχο.
Ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα τίποτα. Ούτε καν το εάν η ημέρα υπογραφής θα είναι η Κυριακή. Σε Αθήνα και Σκόπια οι διεργασίες είναι πυρετώδεις για την προετοιμασία της συνάντησης.
Σύμφωνα με την “Καθημερινή” η Κυριακή είναι η επικρατέστερη ημέρα, ενώ η τελετή θα γίνει στη βόρεια πλευρά της Μεγάλης Πρέσπας, δηλαδή στο έδαφος της πΓΔΜ.
Στην τελετή έχουν προσκληθεί ο Γ.Γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες, ο ειδικός διαμεσολαβητής, Μάθιου Νίμιτς, ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και η ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε. Φεντερίκα Μογκερίνι.
Η τοποθεσία, επί σκοπιανού εδάφους, φαίνεται ότι επιλέχθηκε με στόχο να μην υπάρχουν κοντά διαδηλώσεις πολιτών, ενώ παράλληλα το πρώτο ταξίδι Έλληνα Πρωθυπουργού στη γειτονική χώρα συμβολίζει και την έναρξη της νέας εποχής στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ για την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το κράτος δικαίου – Μαρινάκης: «Ακραία και τοξική ρητορική»
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρησιμοποιεί με όλο και μεγαλύτερη ένταση, ακραία και τοξική ρητορική»
Παύλος Μαρινάκης
Ανδρουλάκης για την προ ημερησίας συζήτηση: «Θέλουν να καταπατήσουν τον Κανονισμό της Βουλής – Εγώ την Παρασκευή θα είμαι εκεί»
«Βουτηγμένος στη διαφθορά και αμετανόητος, ο κ. Μητσοτάκης παραβιάζει τον Κανονισμό της Βουλής», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη για την κατάσταση στην αγορά: Από αύριο η επιδότηση diesel, γίνονται εκατοντάδες έλεγχοι
Σε ισχύ θα τεθεί στις αμέσως επόμενες ημέρες και το μέτρο του fuel pass στην βενζίνη. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται περισσότερες από 100 εταιρείες τροφίμων
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΑΣΟΚ: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι στις εκλογές για τη νέα Κεντρική Επιτροπή – Ποιοι εκλέχθηκαν
Θεαματική είναι η πρωτιά του Συντονιστή της Ομάδας Προγράμματος, Λευτέρη Καρχιμάκη αλλά και ο τερματισμός του πρώην εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Θανάση Γλαβίνα στη δεύτερη θέση
Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ