Πολιτική

Σε τεντωμένο σκοινί οι ευαίσθητες εσωκομματικές ισορροπίες στο ΠΑΣΟΚ – Πιέζουν τον Aνδρουλάκη ακόμα και για διαγραφές

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δέχθηκε και πάλι κριτική για τη λειτουργία των οργάνων, αλλά και γιατί άργησε να χειριστεί το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας

Τα όσα συνέβησαν στην πρόσφατη ΚΕ του ΠΑΣΟΚ έχουν επιβαρύνει το κλίμα στην Χαριλάου Τρικούπη, καθώς το τελευταίο πράγμα που ήθελε την συγκεκριμένη στιγμή ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι να επανέλθει η εσωστρέφεια στο κόμμα του.

Το γεγονός δηλαδή ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δέχθηκε και πάλι κριτική για τη λειτουργία των οργάνων, αλλά και γιατί άργησε να χειριστεί το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας – όχι μόνο από τον Χάρη Δούκα, αλλά και από στελέχη που βρίσκονται κοντά στον δήμαρχο της Αθήνας – αναζωπύρωσε την εσωστρέφεια στο ΠΑΣΟΚ.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος από την τροπή που πήρε η συνεδρίαση του κόμματος του, καθώς θεωρεί ότι στην συγκεκριμένη στιγμή δεν υπάρχουν περιθώρια για αντιπαραθέσεις και κριτική. Θεωρεί ότι κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για το κόμμα του, καθώς οι πολίτες θα αποκομίσουν την εντύπωση ότι τη στιγμή που η κοινωνία αναζητά απαντήσεις για το θέμα των Τεμπών, στην Χαριλάου Τρικούπη ασχολούνται με δευτερεύοντα ζητήματα.

Συνεργάτες του, ωστόσο, τον παροτρύνουν να κλείσει τη συζήτηση εδώ και τώρα και να συνεχίσει να ασχολείται με την παραγωγή πολιτικής και όχι με θέματα που δεν αφορούν την κοινή γνώμη. Άλλοι πάλι του συστήνουν να είναι πιο αποφασιστικός και αν χρειαστεί να προχωρήσει και σε εκκαθαρίσεις στελεχών, στέλνοντας έτσι μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος του ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Εν τω μεταξύ, τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να κρυφτεί πίσω από τα βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα ο πληρεξούσιος δικηγόρος της εταιρείας Interstar Security, Βασίλης Καπερνάρος. Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς, απαντώντας μάλιστα σε όσα είπε ο Παύλος Μαρινάκης ότι το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να εργαλειοποιήσει την υπόθεση των Τεμπών ανέφερε ότι: «Ο κ. Μαρινάκης στην προσπάθειά του να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τις αυταπόδεικτες πλέον ευθύνες της κυβέρνησης για τη συγκάλυψη στην τραγωδία των Τεμπών αλλά και από την ουσία της υπόθεσης, επιλέγει την τοξικότητα και τις χυδαίες επιθέσεις απέναντι στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Τσουκαλάς τόνισε ότι «ψέματα πάνω στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών έστησε η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός, ο οποίος 20 μέρες μετά την τραγωδία έβγαζε πορίσματα για την αιτία πρόκλησης της πυρκαγιάς και 2 χρόνια μετά παριστάνει τον παραπλανημένο βαφτίζοντας τα πρώην “απίθανα σενάρια” και τις “τερατουργίες”, ως ισχυρές πιθανότητες».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε πως «αφού κατά την κυβέρνηση δεν έχουν να κρύψουν τίποτα και δεν θα βάλουν εμπόδια στη Δικαιοσύνη, γιατί δεν έκαναν εκείνοι πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον κ. Τριαντόπουλο;» και υπογράμμισε: «Πώς αλλιώς θα βρισκόταν ενώπιον του φυσικού του δικαστή; Αν γνωρίζουν άλλον τρόπο, να μας ενημερώσουν».

«Και κάτι τελευταίο: Ποια ήταν η εντολή του πρωθυπουργού με την οποία ο κ. Τριαντόπουλος διαχειρίστηκε την κατάσταση στον τόπο της τραγωδίας, όπως ο ίδιος δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό του Βόλου στις 24 Μαρτίου του 2023;», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
320
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 21
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 19
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 20