Πολιτική

Σίχοφερ: Η «στροφή» της Μέρκελ στο Προσφυγικό

Η γερμανική κυβέρνηση έχει κάνει στροφή στην πολιτική της για το προσφυγικό ζήτημα και σταδιακά εγκαταλείπει την αρχική στάση της ευπρόσδεκτης αποδοχής, επισημαίνει ο ηγέτης των Βαυαρών πολιτικών συμμάχων στην κυβέρνηση της Άνγκελας Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσίευμα σημερινής εφημερίδας. 

Η Μέρκελ άνοιξε τα σύνορα της Γερμανίας στους πρόσφυγες το περσινό καλοκαίρι, ενώ κατά την περίοδο εκείνη, οι Γερμανοί πολίτες καλοδέχονταν τους πρόσφυγες στο σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου, αλλά καθώς οι διαθέσεις γύρω από το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα σταδιακά άλλαξαν, η ίδια έχει επισημάνει ότι ο αριθμός των προσφύγων που τελικά θα δεχτεί η Γερμανία, πρέπει να μειωθεί.

“Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει αλλάξει ολοκληρωτικά την πολιτική της, ακόμη κι αν δεν το παραδέχεται,” δήλωσε ο Χορστ Σίχοφερ , ηγέτης της Χριστιανικής Σοσιαλιστικής Ένωσης (CSU), το αδελφό βαυαρικό κόμμα στους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ, στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας “Bild am Sonntag.”

‘Έχει υπάρξει μία σταδιακή υποχώρηση από την κουλτούρα της υποδοχής άνευ όρων. Παρά τις εικόνες στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, κανένας Γερμανός πολιτικός δε λέει σήμερα, τα σύνορα είναι ανοιχτά, φέρτε τους όλους στη Γερμανία,” τόνισε ο Σίχοφερ.
Περίπου 1,1 εκατ. πρόσφυγες ήρθαν στη Γερμανία το 2015. Ο Σίχοφερ προτείνει ότι η χώρα του πρέπει να μειώσει τον αριθμό των προσφύγων που δέχεται στους 200.000 πρόσφυγες ετησίως. Την πρόταση αυτή, απορρίπτει η Μέρκελ που υποστηρίζει την εξεύρεση ευρωπαϊκής λύσης στο προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αναστασία Γιάμαλη σε Άδωνι Γεωργιάδη για το βίντεο με τον γιατρό του Γενικού Κρατικού: Ακόμα το περιμένω, θα απαντήσετε στο ρεπορτάζ μας;
«Μα δεν ήταν καν μπροστά εκεί στον Δημήτρη Ζιαζιά τον γιατρό, αλλά ως μετρ των εντυπώσεων ο υπουργός προσπαθεί να τη γυρίσει την μπιφτέκα που λένε και στο χωριό μου», λέει η δημοσιογράφος
Αναστασία Γιάμαλη και Άδωνις Γεωργιάδης
9
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ενισχύει την ενεργειακή αυτονομία της – Σύντομα τα μέτρα για τα social media των ανηλίκων
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις φωτογραφίες από τους 200 εκτελεσθέντες της Καισαριανής λέγοντας πως αποτελεί υλικό εθνικής μνήμης και οφείλουμε να το διαφυλάξουμε
Κυριάκος Μητσοτάκης 11
Δημοσκόπηση Marc: 31,4% η Νέα Δημοκρατία, 13% το ΠΑΣΟΚ, 11,5% η Πλεύση Ελευθερίας – 32,6% για τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεπερνά το ποσοστό του κόμματός του, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης κατρακυλάει από τη δεύτερη στην τέταρτη θέση στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία
Ευρωεκλογές, κάλπες
100