Πολιτική

Σκουρλέτης για Ελληνικό: Οι αρχαιολόγοι υπερασπίζονται την Ελλάδα

«Ναι στις επενδύσεις, αλλά με κανόνες που θα ισχύουν για όλους» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης αναφερόμενος στο θέμα που έχει ανακύψει με το ΚΑΣ και το Ελληνικό.

Ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στη Βουλή, υπογράμμισε ότι σήμερα οι αρχαιολόγοι «δίνουν μάχη για την υπεράσπιση της χώρας» και επέκρινε τη ΝΔ για υποκριτική στάση και πολιτική σκοπιμότητα προαναγγέλλοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα βγουν στη δημοσιότητα παλαιότερες τοποθετήσεις του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τις οποίες δήλωνε ότι θα εμποδίσει την «καταστροφική επένδυση στις Σκουριές».

Οι επιθέσεις στους αρχαιολόγους

«Σε αυτήν τη χώρα με την τεράστια παράδοση, με τον πολιτισμό -που είναι ένα κεφάλαιο ζωντανό και διαχρονικό- πρέπει να προστατεύουμε την εθνική κληρονομιά, και όχι χάριν της πολιτικής σκοπιμότητας να θέλουμε να καταλύσουμε το θεσμικό πλαίσιο. Διότι οι αρχαιολόγοι σήμερα δίνουν μια μάχη υπεράσπισης αυτής της χώρας και δεν μπορεί για καμιά πολιτική σκοπιμότητα να μηδενίζεται το έργο τους» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε πως «είναι ντροπή όσα γράφονται σήμερα, σε μια μερίδα του Τύπου, δημοσιεύματα που προσπαθούν να υπονομεύσουν μια από τις πιο αξιόλογες υπηρεσίες του ελληνικού Δημοσίου».

Οι Σκουριές

«Ναι λοιπόν στις επενδύσεις, αλλά με κανόνες που θα ισχύουν για όλους και όχι επιλεκτικά για κάποιους, επειδή κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις που είναι ψευδείς πολλές φορές» είπε ο Πάνος Σκουρλέτης και πρόσθεσε: «Ίσως δεν θα ξέρει ο πολύς κόσμος, ότι ο σημερινός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν είχε επισκεφθεί και είχε ξεναγηθεί πάνω στις Σκουριές από τους ανθρώπους που αντιτίθενται στην επένδυση, είχε πει ότι “εδώ είναι ένα παραδεισένιο δάσος και θα κάνω τα πάντα για να εμποδίσω αυτή την καταστροφική επένδυση”. Τα στοιχεία αυτά υπάρχουν και θα έρθουν σε λίγες μέρες στη δημοσιότητα […] Και το στέλεχος της ΝΔ και πρώην αρχηγός της Ελεύθερης Συμμαχίας τότε, η κ. Μπακογιάννη, και αυτή είχε αντιτεθεί στη συγκεκριμένη επένδυση».

«Όλα αυτά τα έχουμε ξεχάσει, χάριν μιας στείρας αντιπολίτευσης που το μόνο που αποσκοπεί είναι η δημιουργία εντυπώσεων» σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρέβα Γκραμπόφσκι στη δεξίωση που παρέθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη – Μαζί τους και η Μελάνια
Ο Έλληνας πρωθυπουργός μαζί με την σύζυγό του συμμετείχαν στη δεξίωση που παρέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, με αφορμή την Εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 80ης Συνόδου Γενικής Συνέλευσης Ηνωμένων Εθνών
Μαρέβα Γκραμπόφσκι / Κυριάκος Μητσοτάκης / Ντόναλντ Τραμπ / Μελάνια Τραμπ 1
Το ηχηρό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς Άγκυρα για άρση του casus belli και η συνάντηση με τον Ερντογάν που αναβλήθηκε επ' αόριστον
Η αποτίμηση της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη - «Ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι αυτός της διπλωματίας, όχι της "γλώσσας των όπλων"», τόνισε
Κυριάκος Μητσοτάκης 4
Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: «Να ανακαλέσει η Τουρκία το casus belli» – «Το Ισραήλ κινδυνεύει να αποξενωθεί από τους συμμάχους του»
«Η Τουρκία πρέπει να άρει την απειλή πολέμου εναντίον της Ελλάδας που είναι μαύρο σύννεφο πάνω από τις σχέσεις μας» - «Καμία δικαιολογία για τη συνέχιση του πολέμου στη Γάζα»
Κυριάκος Μητσοτάκης
91