Πολιτική

Σκουρλέτης για ΠΑΣΟΚ: “Θύμησε μνημόσυνο η εικόνα φθαρμένων προσώπων”

«Υπάρχουν όρια στη διαπραγμάτευση, τα οποία πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα», αναφέρει σε σημερινή του συνέντευξη ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Επιπλέον και ενώ υπάρχει ο κίνδυνος επιμήκυνσης των συζητήσεων, «αυτό το γεγονός δεν πρέπει να οδηγήσει σε μια άτακτη υποχώρηση στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης», αναφέρει ακόμη ο Πάνος Σκουρλέτης στην συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Εποχή».

Ως προς τη συμμετοχή ή μη, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο υπουργός έχει την πεποίθηση ότι «πολιτικά είναι προς όφελός μας η αποχώρηση του ΔΝΤ από το πρόγραμμα, διότι θα αδυνάτιζε το μέτωπο των δυνάμεων που προωθούν σκληρές απόψεις και επιζητούν σκληρά μέτρα από την Ελλάδα εδώ και τώρα». Επιπροσθέτως, «η αναφορά του ΔΝΤ στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους περιορίστηκε σε θεωρητικό επίπεδο, διότι όταν καλείτο να τοποθετηθεί, ζητούσε μέτρα που ήταν στην αντίθετη κατεύθυνση της εξυπηρέτησης του χρέους».

Ούτε στους σχεδιασμούς ούτε στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες διαβεβαιώνει ο υπουργός Εσωτερικών, ενώ για το θέμα της νέας αλλαγής του εκλογικού νόμου, αναφέρει πως αυτό ανέκυψε «όχι με πρωτοβουλία της κυβέρνησης ή στελεχών της», με τον ίδιο να χαρακτηρίζει γεγονός με ενδιαφέρον, αν διαπιστωνόταν συναίνεση. Τελικώς όμως «έσπευσαν το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ να το αποκλείσουν, οπότε το θέμα θεωρείται λήξαν, διαπράττοντας για δεύτερη φορά το ίδιο πολιτικό λάθος».

Στη συνέχεια και στο ερώτημα για τις διεργασίες στο χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας, ο Π. Σκουρλέτης σημειώνει: «Ένας στρατηγικός επαναπροσδιορισμός που θα έπαιρνε αποστάσεις από το νεοφιλελευθερισμό θα ήταν πολύ ενδιαφέρων και θα δημιουργούσε πια έναν εν δυνάμει χώρο, με τον οποίο θα μπορούσαμε να ανοίξουμε διάλογο. Προς το παρόν αυτό δεν έχει προκύψει, σε αντίθεση με προβληματισμούς που διαπιστώνει κανείς στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Αντίθετα η εικόνα των παλαιών και φθαρμένων προσώπων του ΠΑΣΟΚ των τελευταίων κυβερνήσεων που ξαναβρέθηκαν, θύμισε μνημόσυνο», καταλήγει στην απάντησή του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331