Πολιτική

Σόιμπλε: Λυπάμαι για τους Έλληνες – Ανεύθυνη η συμπεριφορά της Κυβέρνησης

- Προκλητικά σκληρός απέναντι στην Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας
- “Χάσιμο χρόνου” όσα ζητάει η Ελληνική κυβέρνηση λέει ο Β. Σόιμπλε
- Μιλάει για “πόκερ” ενόψει Eurogroup και ότι δεν ξέρει εάν οι Έλληνες θέλουν τη βοήθεια της Ευρώπης
- Σακελλαρίδης: δεν παίζουμε πόκερ, δεν μπλοφάρουμε, θέλουμε πολιτική λύση

Ξεσπάθωσε με σκληρές δηλώσεις κατά της Ελλάδας και ειδικότερα της νέας κυβέρνησης ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας σε Γερμανικό Ραδιόφωνο.

Ο κ. Σόιμπλε είπε ούτε λίγο, ούτε πολύ πως “λυπάται για τους ΄Ελληνες”, κάνοντας παράλληλα λόγο για “ανεύθυνη” συμπεριφορά εκ μέρους της κυβέρνησης.

Σε μια προσπάθεια να χρησιμοποιήσει διπλωτική γλώσσα ο Β. Σόιμπλε είπε πως η Γερμανία δεν θέλει έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, αλλά έσπευσε να διευκρινίσει ότι προκειμένου η Ελλάδα να αποφύγει κάτι τέτοιο και να λάβει περαιτέρω βοήθεια από την ΕΕ, θα πρέπει η κυβέρνηση να πληροί τουλάχιστον το μίνιμουμ των προϋποθέσεων.

Σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης υπάρχει μεγάλη προθυμία να βοηθήσουν την Ελλάδα να βοηθήσει τον εαυτό της. “Το ζήτημα είναι εάν το θέλουν και οι Έλληνες” δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι θεωρεί ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα ως “ένα μεγάλο παιχνίδι πόκερ”.

Μάλιστα αναφερόμενος στα πανευρωπαϊκά κοινωνικά προγράμματα που προτείνει η ελληνική πλευρά, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι δεν τίθενται σε συζήτηση και τα χαρακτήρισε “χάσιμο χρόνου”.

Αν και ο κ. Σόμπλε τονίζει ότι στόχος όλων είναι η χώρα να γίνει πιο ανταγωνιστική δεν παραλείπει να θυμίσει ότι πολλοί συνάδελφοί του στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρουν στο μεταξύ ότι το βιοτικό επίπεδο στις χώρες τους είναι χαμηλότερο από αυτό της Ελλάδας.

Η απάντηση Σακελλαρίδη στον Β. Σόιμπλε

“Το ποιος είναι ανεύθυνος και ποιος είναι υπεύθυνος είναι υποκειμενικό” είπε μιλώντας στον parapolika 90,1 ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Σακελλαρίδης τονίζοντας πως “θα μπορούσα να απαντήσω και εγώ ότι η συμπεριφορά της Γερμανίας είναι ανεύθυνη”. Σε ό,τι αφορά στα περί πόκερ που ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε: “Θέλουμε λύση σε πολιτικό επίπεδο, δεν το βλέπουμε σαν πόκερ, ούτε μπλοφάρουμε.”

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει συμμάχους σε Νέα Αριστερά και ανεξάρτητους βουλευτές για προανακριτική σχετικά με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
Το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει το προεδρείο της ΚΟ για να συζητήσει τις εξελίξεις στην υπόθεση αυτή αλλά και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τα αλλά κόμματα προκειμένου να κατατεθεί αίτημα προανακριτικής επιτροπής
Σωκράτης Φάμελλος
Πιο κοντά το ΠΑΣΟΚ στην πρόταση Προανακριτικής για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Η περίπτωση του βουλευτή Μανώλη Χνάρη
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτήθηκε από τον Νίκο Ευαγγελάτο εάν συμπεριλαμβάνετε στην δικογραφία και ο βουλευτής Μανώλης Χνάρης, ο οποίος είναι και στενός συνεργάτης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Επιχείρηση damage control με ανάληψη ευθύνης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και ο κίνδυνος μιας νέας δικογραφίας από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι θα καταλογιστούν τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά στους πραγματικούς δικαιούχους
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
«Ανακριβή τα δημοσιεύματα για ακύρωση του διορισμού της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ως πρέσβειρας στην Ελλάδα» λέει το State Department
«Προσβλέπουμε στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για την προώθηση της ατζέντας ''Πρώτα η Αμερική'' στην εξωτερική πολιτική υπό την ιδιότητά της ως πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα»
H Κίμπερλι Γκίλφοϊλ 1
Παύλος Μαρινάκης για ΕΡΤ: Αυξήσεις, σύγχρονη οργάνωση, επιβράβευση και αξιοποίηση στελεχών
Προβλέπεται, μεταξύ άλλων, βελτίωση της εισπραξιμότητας του ανταποδοτικού τέλους με κυριότερη τον έλεγχο από ορκωτούς ελεγκτές, των καταστάσεων που παραδίδουν οι πάροχοι ενέργειας
Παύλος Μαρινάκης 1