Πολιτική

Σούλτς κατά Σόιμπλε: Όποιος “παίζει” με το Grexit, παίζει με την Ευρώπη!

Σε πόλεμο άνευ προηγούμενου έχουν εμπλακεί, ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου στη Γερμανία, ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών Μάρτιν Σούλτς και ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Και ο τσακωμός γίνεται με την Ελλάδα, σε πρώτο πλάνο.

Δεν έχουν περάσει παρά λίγα 24ωρα από την ώρα που ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με συνέντευξή του στο Spiegel χαρακτήρισε τον Μάρτιν Σούλτς “Τραμπ της Γερμανίας” με αφορμή της δηλώσεις του πρώην προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά του Grexit και υπέρ της Ελλάδας.

Τώρα, είναι ο Σούλτς εκείνος που αντιστρέφει τα πυρά. Ο Σούλτς προειδοποιεί για την επικίνδυνη αντιπαράθεση για το Grexit είναι ο τίτλος της εφημερίδας Welt, που φιλοξενεί δηλώσεις του υποψηφίου για την καγκελαρία, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Ο Σουλτς εξαπολύει πυρά κατά του Σόιμπλε, λέγοντας στη Welt πως «αυτοί που παίζουν με την ιδέα του Grexit, παίζουν με τη διαίρεση της Ευρώπης». Και όπως τονίζει, η συζήτηση για το ενδεχόμενο της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη «μπορεί να είναι προς όφελος του Donald Trump ή της Marine Le Pen. Αλλά σίγουρα δεν είναι προς όφελος της Γερμανίας ή της Ευρώπης».

Η προεκλογική τακτική του Σούλτς φαίνεται, πάντως, να αποδίδει. Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας, οι Σοσιαλδημοκράτες έκλεισαν κατά 1% τη διαφορά που τους χώριζε από τους συντηρητικούς του CDU (της Μέρκελ και του Σόιμπλε)

Το SPD θα συγκέντρωνε το 32% των ψήφων εάν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Emnid που δημοσιεύεται στη Bild am Sonntag. Το ποσοστό του είναι κατά τρεις μονάδες υψηλότερο από εκείνο της περασμένης εβδομάδας. Είναι επίσης το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγράψει το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών από τον Απρίλιο του 2006. Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) παραμένουν στο 33%.

Εάν το πρόσωπο που θα καταλάβει την καγκελαρία αναδεικνυόταν με άμεση ψηφοφορία σήμερα, ο Σουλτς θα κέρδιζε τη Μέρκελ με 46% των ψήφων έναντι 40%, κατά την ίδια δημοσκόπηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Εγκαινιάζεται το νέο Ελληνικό Ταμείο Καινοτομίας & Υποδομών – Στόχος οι επενδύσεις 1 δισ. σε τεχνολογία και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
To Ελληνικό Ταμείο Καινοτομίας & Υποδομών (HIIF) αποτελεί επενδυτικό βραχίονα του Υπερταμείου, με στόχο να προσελκύσει επενδύσεις
Κυριάκος Μητσοτάκης 4
Ο Ανδρέας Λοβέρδος προσχώρησε στη ΝΔ – «Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πατριωτικά, μεταρρυθμιστικά, φιλελεύθερα»
«Μακριά από ταμπέλες και δόγματα ενώνουμε τις προσπάθειές μας για μια καλύτερη ζωή των πολιτών και ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την προσχώρηση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ
Ανδρέας Λοβέρδος και Κυριάκος Μητσοτάκης 358
Η Νίκη απομακρύνει τον βουλευτή Νίκο Βρεττό από την εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – «Αν διαγραφώ, θα ανεξαρτητοποιηθώ»
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, αιτία για την παραπομπή του βουλευτή στην επιτροπή δεοντολογίας ήταν η απόφασή του να υποστηρίξει την πρόταση της ΝΔ για τη θέση του προέδρου της εξεταστικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Ο βουλευτής της Νίκης Νίκος Βρεττός 1