Πολιτική

Σπαρτιάτες: Άρχισαν τα όργανα – Διέγραψε τρεις βουλευτές ο Βασίλης Στίγκας

Στην διαγραφή τριών βουλευτών του κόμματός του προχώρησε ο Πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας

Με επιστολή του ο κ. Στίγκας προς τον Πρόεδρο της Βουλής αναφέρει ότι διαγράφονται οι βουλευτές: Ιωάννης Δημητροκάλλης, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς και Ιωάννης Κόντης. 

«Δεν νοείται σε μία Κοινοβουλευτική Ομάδα, οι βουλευτές της να δρουν αυτοβούλως και κατά μόνας, εκβιάζοντας τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ουσιαστικά εξυπηρετώντας άλλους σκοπούς. Εμείς οι «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» αναγνωρίζουμε τον θεσμικό μας ρόλο και είμαστε ταγμένοι να υπηρετούμε την Δημοκρατία, τους Θεσμούς, τη χώρα και τους πολίτες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Στίγκας στην επιστολή του.

Από το βήμα της Βουλής ο κ. Στίγκας είχε χρησιμοποιήσει σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά βουλευτών της Κ.Ο. των Σπαρτιατών οι οποίοι επέλεξαν να αφήσουν τα έδρανα των Σπαρτιατών άδεια.

«Οι κύριοι που λείπουν», είπε, «είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα, εξωκοινοβουλευτικά, το λέω με το θάρρος της γνώμης μου που είχα πάντως ως Έλληνας πολίτης. Τα ξένα κέντρα αυτά παραπέμπουν σε Greek μαφία ή και Δον Κορλεόνε, που λένε τι θα κάνουν και πως θα το κάνουν».

diagrafi spartiates

Να διατυπώσει εγγράφως αν υφίσταται ή όχι η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Σπαρτιατών κάλεσε νωρίτερα τον επικεφαλής του κόμματος Βασίλη Στίγκα ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

«Εκτιμώ από αυτά που είπατε ότι η σημερινή σας ομιλία είναι το κύκνειο άσμα της ύπαρξης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος σας όπως υφίσταται σήμερα και μάλιστα με πολύ βαριές αιτιάσεις. Θα δω και τα πρακτικά αλλά θέλω να ξέρετε ότι λογικό είναι πως περιμένω και εγγράφως μια τέτοια διατύπωση αυτής της εξελίξεως ώστε να εκδοθεί και απαραίτητη ληξιαρχική πράξη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας αμέσως μετά τις καταγγελίες που έκανε ο κ. Στίγκας από το βήμα της Ολομέλειας, κατά των βουλευτών του κόμματος του -οι οποίοι απουσίαζαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του- ότι είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από εξωθεσμικά κέντρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ για Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο: Δεν διεγράφη για τις απόψεις του, αλλά για συστηματική υπονόμευση
Από τη Χαριλάου Τρικούπη κάνουν λόγο για απαξίωση των κεντρικών πολιτικών πρωτοβουλιών του κόμματος και επιχειρούν να απαντήσουν στις εσωκομματικές αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη 
Κωνσταντινόπουλος, Ανδρουλάκης
«Σφάχτηκαν» Κωνσταντοπούλου, Λαζαρίδης και Μαρκόπουλος στη Βουλή και διακόπηκε η συνεδρίαση - Κακλαμάνης: «Ντροπή αυτά που έγιναν»
Η ένταση άρχισε να χτυπά «κόκκινο» μετά την αναφορά της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας στο ζήτημα της επιστροφής από το Ομάν της κόρης του πρωθυπουργού, Σοφίας Μητσοτάκη
Κωνσταντοπούλου, Κακλαμάνης 29
Αναβρασμός στο ΠΑΣΟΚ για τη διαγραφή Κωνσταντινόπουλου: Πήραν φωτιά τα τηλέφωνα κορυφαίων στελεχών
Οι κορυφαίοι του κόμματος δεν είναι διατεθειμένοι να υποστούν μία κατάσταση κατά την οποία όποιος καταθέτει την άποψή του και μάλιστα σε προσυνεδριακό χρόνο, θα διαγράφεται
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος 29
Βαγγέλης Γιαννακούρας: Ποιος είναι ο νέος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που θα πάρει τη θέση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου
Ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας είχε «κονταροχτυπηθεί» στις τελευταίες εθνικές εκλογές με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο
Ο Βαγγέλης Γιαννακούρας