Πολιτική

Σπίρτζης: Κάνουμε την Ελλάδα κανονική Δημοκρατική χώρα – Δεν είμαστε ΝΔ εμείς

''Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα κάνει την Ελλάδα κανονική δημοκρατική χώρα,'' ο Χρήστος Σπίρτζης, στην του νομοσχεδίου για την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ. 

”Δεν θα έχουμε πια τα βαρίδια και τις δεσμεύσεις του παλαιοκομματισμού, θα είμαστε μια χώρα με κοινωνική δικαιοσύνη και ανάπτυξη. Με αυτό το νομοσχέδιο, που έχει στόχο οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης να παρέχουν κοινωνικό έργο, ξεκινά η προσπάθεια της δικής μας πολιτικής» είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Ταυτόχρονα, ”επιτέθηκε” εκ νέου στην ΝΔ, κατηγορώντας την για παλαιοκομματισμό και τονίζοντας ότι θα ήταν αποδεκτή η κριτική της αν η σημερινή κυβέρνηση διατηρούσε τον οργανισμό όπως τον βρήκε και συνεχιζόταν η σπατάλη και η κακοδιαχείριση.

Πρόσθεσε δε, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «πουλούσε το δικαίωμα στην εργασία» και αυτή, όπως είπε, είναι «η διαφορά της με τη σημερινή κυβέρνηση».

« Εμείς δεν χτίζουμε κομματικό κράτος και δεν διώχνουμε κανέναν. Η ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι ο παλαιοκομματισμός που τροφοδοτούσε το παρακράτος και υπερασπίζεται το χθες» ανέφερε.
Ο υπουργός Μεταφορών τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα βγουν τα ονόματα που είναι στο μετοχολόγιο του ΟΑΣΘ, ενώ έκανε λόγο για παρερμηνεία σε ότι αφορά τον ευρωπαϊκό κανονισμό, αντιτείνοντας ότι «δεν λέει σώνει και καλά ότι το 2019 θα γίνουν ανοικτές διαγωνιστικές διαδικασίες παντού».

«Αυτές είναι δικές σας ερμηνείες. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνει σε κάθε χώρα το δικαίωμα να καθορίζει το μοντέλο που θέλει να εφαρμόσει στις αστικές συγκοινωνίες» τόνισε και πρόσθεσε: «Όσοι απειλούν την κυβέρνηση ότι θα έχουμε δικαστικές εμπλοκές, τους λέμε ότι εμείς δεν φοβόμαστε. Για κάθε προσφυγή θα υπάρχουν και 15 από εμάς. Δεν μας τρομάζουν τα δικαστήρια. Τα επιζητάμε».

«Γελάει και το παρδαλό κατσίκι όταν αυτή η κυβέρνηση λέει ότι ανέλαβε να διώξει τον παλαιοκομματισμό. Εσείς είστε οι εκπρόσωποι του παλαιοκομματισμού», ανέφερε νωρίτερα ο πρώην υπουργός Επικρατείας της ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης και πρόσθεσε: «Αφήστε τους λαϊκισμούς. Είστε παντελώς ανίκανοι να κυβερνήσετε, αλλά στον λαϊκισμό είστε ασυναγώνιστοι. Η σοσιαλιστική σας συνείδηση κάνει αυτά που εμείς αρνηθήκαμε να κάνουμε και που οι Τροϊκανοί δεν είχαν σκεφτεί καν να μας ζητήσουν».

«Ισχυρίζεται ο υπουργός ότι αυτή η κυβέρνηση ήρθε για να βγάλει από τα μνημόνια τη χώρα που εμείς τη βάλαμε. Και επειδή είναι αριστερή σοσιαλιστική κυβέρνηση φόρτωσε με άλλα δύο μνημόνια τον ελληνικό λαό. Η αριστερή της συνείδηση ήταν που την οδήγησε σε τρίτο και τέταρτο μνημόνιο» κατέληξε ο κ. Σταμάτης. 

Πηγή: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας για τις φωτογραφίες με τους 200 της Καισαριανής: «Καθοριστική συμβολή στην ιστορική μνήμη»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρετίζει την πρωτοβουλία του υπουργείο Πολιτισμού για την εξασφάλιση των ιστορικών ντοκουμέντων από τις εκτελέσεις αγωνιστών την περίοδο της κατοχής
Κωνσταντίνος Τασούλας
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διαψεύδει τις καταγγελίες για απλήρωτη εργαζόμενη: «Δεν απασχολείται στην Πλεύση Ελευθερίας εδώ και ένα χρόνο»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας μιλά για «κακοστημένη σκηνοθεσία» στην υπόθεση «Βιολάντα», καταγγέλλει και «εντεταλμένες προσπάθειες εκβίασης» και δηλώνει ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη κατά Γεωργιάδη, Κουσουλό και Πολύζο
Ζωή Κωνσταντοπούλου 15
Κυριάκος Μητσοτάκης για ανεργία στους νέους: Στόχος να ζουν καλύτερα από τις προηγούμενες γενιές
Σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός αναφέρεται σε φοροελαφρύνσεις για νέους έως 25 ετών, στο «Σπίτι μου ΙΙ» και στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, σημειώνοντας ότι «η ακρίβεια και το στεγαστικό πιέζουν»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κόντρα δίχως τέλος, νέα καταγγελία και αιχμές για την υπόθεση Γρηγορόπουλου
Η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Υγείας και της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, εδώ και ημέρες, εκτείνεται από την Ολομέλεια έως τις επιτροπές και τα social media, με το πολιτικό θερμόμετρο να παραμένει σταθερά υψηλά
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
29
Αντώνης Σαμαράς σε Κωνσταντίνο Τασούλα: «Σε λάθος κατεύθυνση» τα εθνικά, αδιέξοδα στο εσωτερικό
Ο πρώην πρωθυπουργός έθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητήματα δημογραφικού, ακρίβειας και χρηματοδότησης των ΜμΕ, ενώ άσκησε κριτική στη γραμμή στα ελληνοτουρκικά και ζήτησε η συνταγματική αναθεώρηση να μην γίνει «επικοινωνιακά»
Κωνσταντίνος Τασούλας και Αντώνης Σαμαράς 19
Δημήτρης Μαρκόπουλος: Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγείται την άρση ασυλίας του για τη μήνυση που του είχε κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης
«Σε μια περίοδο που κόμματα σαν αυτό του κ. Κασσελάκη, πριμοδοτούν την αντιπολιτική, δεν θέλω να δώσω έστω και την παραμικρή αφορμή οπισθοχώρησης και φόβου της αστικής Δημοκρατίας» αναφέρει στο υπόμνημά του ο βουλευτής της ΝΔ
Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος στη Βουλή