Πολιτική

Σπυράκη: Τι θα πει στη Μέρκελ ο Μητσοτάκης για τις Πρέσπες και πότε θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας!

Δεν αλλάζει η θέση της ΝΔ και δεν πρόκειται να ψηφίσει, είτε πριν είτε μετά τις εκλογές τη συμφωνία των Πρεσπών. Αυτό πρόκειται να πει στην Άνγκελα Μέρκελ ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη (10.1.2019), κατά την επίσκεψη της Καγκελαρίου στην Αθήνα, όπως είπε στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

“Η κυρία Μέρκελ γνωρίζει τις θέσεις της ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης θα επαναλάβει τις θέσεις αυτές στη συνάντηση μαζί της: δεν θα επικυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών ούτε στην παρούσα ούτε στην επόμενη Βουλή που θα έχει την πλειοψηφία”, επισήμανε η κυρία Σπυράκη, προσθέτοντας πως ο πρόεδρος της ΝΔ θα παρουσιάσει αναλυτικά τις θέσεις του κόμματός του στην Καγκελάριο, όπως και την εκτίμησή του ότι ο Αλέξης Τσίπρας “αντάλλαξε” τις συντάξεις με το Σκοπιανό:

“Ό,τι λέει δημόσια ο κ. Μητσοτάκης, το λέει και ιδιωτικά”, απάντησε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στον κυβερνητικό συνασπισμό και τις αντιδράσεις Καμμένου, η κυρία Σπυράκη απάντησε σχετικά με το ενδεχόμενο να καταθέσει η ΝΔ πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης πως “ό,τι πρέπει, η ΝΔ θα το πράξει όταν πρέπει”.

Κατηγόρησε πάντως την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως “το ομώνυμο της αβεβαιότητας, με σοβαρές συνέπειες στα εθνικά θέματα και την οικονομία, με ευθύνη του κ. Τσίπρα”, τονίζοντας πως κάθε μέρα που παραμένει στην εξουσία ζημιώνεται ο τόπος.

Επέμεινε, εξάλλου, ότι δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο κυβέρνησης μειοψηφίας στον τόπο και κάλεσε το Μαξίμου ν’ απαντήσει σε τρία ερωτήματα:

1ον, τι άλλαξε και τώρα ο κ. Τσίπρας δεν θα ζητήσει – κατά τον κ. Τζανακόπουλο – ψήφο εμπιστοσύνης.

2ον, ποιοι είναι οι 151 βουλευτές που διαθέτει η κυβέρνηση ακόμη και χωρίς τους ΑΝΕΛ, όπως φέρεται να ειπώθηκε από τον κ. Τσίπρα στη χθεσινή (7.1.2019) συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, και

3ον, για ποιο λόγο κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία για αντισταθμιστικά ωφελήματα για τα F-16, ύψους 230 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που ο κ. Καμμένος εμφανίζεται έτοιμος να εγκαταλείψει το Πεντάγωνο και την κυβέρνηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Μειώσαμε την ανεργία στο 8% και δημιουργήσαμε 500.000 νέες θέσεις εργασίας τα τελευταία έξι χρόνια
Ο Πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τίτλο «Χτίζοντας γέφυρες ανάμεσα στο ανθρώπινο δυναμικό και την αγορά εργασίας»
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας στο κέντρο «Ελληνικός Κόσμος»
2